У Державного бюро розслідувань найнижчий антирейтинг з усіх органів правопорядку. Про це свідчать дані соціологічного дослідження, яке провів "Центр Разумкова" спільно з фондом " Демократичні ініціативи ім. Ілька Кучеріва", інформація опублікована на офіційному сайті.

Результати опитування показали, як українці ставляться до антикорупційних органів, прокуратури та судів:

НАБУ не довіряє 71%

САП не довіряє 70,5%

Антикорупційному суду не довіряють 70%

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

НАЗК не довіряють 70%

Прокуратурі не довіряють 73%

Судам не довіряють 77,5%

Антикорупційному суду (ВАКС) не довіряють 70%

Національній поліції не довіряють 58%

ДБР не довіряють 63,3%

Опитування також показало ставлення українців до інших державних структур:

ДСНС довіряють 53%

Добровольчим батальйонам довіряють 53%

Держприкордонслужбі довіряють 52%

ЗМІ України довіряють 50%

Нацгвардії довіряють 49%

Громадським організаціям довіряють 47%

СБУ довіряють 35%

Нацполіції довіряють 31%.

Фото: ДБР
Фото: ДБР

Раніше стало відомо, що співробітники ДБР викрили угруповання, яке причетне до вимагання грошей у підприємця. За даними слідства, навесні 2020 року до директора організації-переможця конкурсу на закупівлю медичних масок для ЗСУ, звернулися люди, які зажадали надати їм неправомірну вигоду з розрахунку 1 Гривня з 1 маски для подальшої передачі посадовим особам командування медичних сил. Загалом зловмисники планували отримати понад мільйон гривень, але суму вдалося зменшити до 998 тисяч гривень.

17 серпня 2020 року, під контролем правоохоронців члени угруповання отримали частину неправомірної вимоги в сумі 400 тисяч гривень, які вони розподілили між собою, а через два дні після передачі другої частини грошей були затримані два посередники: співробітник Державної інспекції енергетичного нагляду України та керівник одного з управлінь командування медичних сил ЗСУ.