Українець поскаржився на викрадення його мобільного номера і номера дружини оператора мобільного зв'язку lifecell після того, як він підключив до них послугу, що обіцяла велику безпеку для фінансових рахунків. Але, як стверджує потерпілий, сталося якраз протилежне: завдяки прив'язці телефону до банківських карт, шахраї змогли обчистити "кишені" українців.

Про це розповідає на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook киянин Антон Заниздра.

Потерпілий виклав наступну історію.

"lifecell подарував мій номер телефону і телефон моєї дружини шахраям за кілька годин. BankID від lifecell бреше, що зареєстрований номер - це безпека Ваших рахунків і акаунтів. Насправді вони просто залили в свою базу мої особисті дані. Я думав, що всі дії з номером телефону будуть захищені додатковим підтвердженням через BankID, але ні. Вони просто підключилися до МОНО і витягли всі дані про мене.

Як вкрали мій номер?

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Шахраї, ввели мій номер в якийсь телеграм канал, знайшли паспортні дані, які були злиті колись давно. Подзвонили в колл-центр, назвали мої ПІБ і серію номер паспорта. Їм підтвердили віддалену заміну сім-карти. І все, пару хвилин, моя сімка мертва, вони заходять в телеграм, монобанк, оформляють кредити онлайн з мого номера.

Чи можна було щось зробити?

Так, в смс про зміну сім карти було написано дзвонити 5433, якщо я не замовляв заміну. Номер спочатку вкрали у дружини. Ми подзвонили в 5433, залишили заявку. Потім я побачив смс про заміну сім-карти і у себе. Поки дзвонив в 5433, мій номер перестав працювати і телефон перестав бачити мережу. Я дізнався, що якщо ти клієнт lifecell Platinum, то ти можеш додзвонитися оператору досить швидко. Але коли я клієнт lifecell Platinum і вже не маю доступу до свого телефону і телефоную з іншого телефону, то немає навіть можливості зв'язатися з оператором - просто слухаєш по колу "інтерактивне меню". Відновлювати номер довелося через Телеграм з другої спроби У мене вийшло знайти адекватного оператора, за що йому спасибі. Перший мені рекомендував дзвонити 5433 і не вірив, що там немає можливості зв'язатися з оператором.

Як можна було вкрасти номер раніше?

Зробити кілька дзвінків, прийняти кілька дзвінків, назвати суму останнього поповнення.

Як повинен був спрацювати захист номера?

"У вас активовано захист номера через BankID. Підтвердіть операцію через BankID в Приват24, або Моно або де там ще це реалізовано, для підтвердження перевипуску сім карти"

Який результат?

У дружини почистили банківську карту, заблоковані банківські карти у мене і у неї, кілька годин життя витрачені на відновлення доступу до своїх сімкарти, близько 10 дзвінків 5433, три оператори в Телеграм і це тільки лайф, зміна всіх паролів кругом".

Банкомат, скріншот відео
Банкомат, скріншот відео

Ці події підштовхнули чоловіка до наступних питань:

"Відчуття контролю ситуації нульове! Відчуття безпеки нульове! Кіберполіція-чому досі існують телеграм канали з купою злитої інформації? lifecell-це повний П*! Як взагалі можна давати доступ до чужих сім карт віддалено? Навіщо вам BankID? Я повністю розчарований! Як тепер захиститься від такого? Ви зараз активно рекламуєте цю послугу і як мінімум сама ваша реклама-брехня, недобросовісною рекламою повинні служби зайнятись якісь. По-друге проблема може стати або вже є-масовою! По-третє чому захисту насправді немає?"

lifecell подарил мой номер телефона и телефон моей жены мошенникам за несколько часов....

Geplaatst door Anton Zanizdra op Zaterdag 5 september 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Lifecell запустив унікальну" економну " послугу.

Як повідомляв портал " Знай.ІА", Vodafone оголосила про швидке підвищення мобільних тарифів.

Також " Знай.ІА " писав, що Vodafone знову почав "грабувати" своїх клієнтів.