В Україні на популярному курорті в Запорізькій області зафіксували рідкісну природну аномалію. У Бердянську у вересні почали цвісти плодові дерева.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо, коли директор підліткового клубу С"овременник" Тетяна Смолянінова поділилася фотографіями квітучої яблуні. Дерево чомусь "переплутало" сезони.

За даними садівників, така аномалія не рідкість в південних регіонах країни. Запорізькі екологи зазначають, вже кілька років восени доводиться бачити, як повторно розквітають каштани та деякі інші дерева. Про це повідомляє ресурс "Про Бердянськ".

Цвіт яблуні, фото facebook
Цвіт яблуні, фото facebook

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Екологи таку аномалію пов'язують з погіршенням екологічної ситуації. Однак в цілому, така поведінка рослин говорить про стрес, який відчувають рослини. До нього може привести як недостатній догляд за деревом, так і природні фактори – напад шкідників влітку, різкий перепад температур, тривалий теплий сезон.

Садівники вважають, що вторинне цвітіння можливо не тільки у яблунь в цей період. Для плодових дерев така аномалія несе тільки шкоду-дерево слабне, а урожай все одно не дає.

Також експерти дали пораду, як не допустити слабшання дерева і отримати яблука на наступний рік після природного сезонного цвітіння. На думку садівників, осінній колір треба обірвати. Щоб уникнути стресу для дерев, їм потрібно забезпечити своєчасний догляд: помірний полив в жарку погоду, осінньо-весняну підгодівлю.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, названо ймовірну причину обстрілу автобуса під Харковом: "Лють і несправедливість"

Як повідомляв портал "Знай.ua", українці отримають пенсії за героїчно загиблих в АТО родичів, у ПФУ розповіли про нарахування

Також "Знай.ua" писав, що погода дуритиме голови українцям то теплом, то прохолодою: коли чекати осінь