Міжсезоння-складний період для кожної людини. У цей період відбувається перебудова організму з літа на зиму. В цей час можуть виникати зриви, підвищена тяга до шкідливих продуктів, і навіть напади депресії. Одна з причин – неправильне харчування, яке призводить до додаткового навантаження на нервову систему. Дієтолог Наталія Макієнко дала кілька порад, як харчуватися в цей складний час.

1. У період з 1 по 15 Вересня (пік міжсезоння) рекомендується приділяти підвищену увагу жовтим і помаранчевим продуктам. Їжте яєчні жовтки, гарбуз, банани, моркву.
2. Наявність антиоксидантів обов'язково. Особливо підійдуть ягоди, петрушка, кінза, гіркий шоколад.
3. У перехідний період краще уникати алкоголю. Максимум-1 келих сухого вина в тиждень. Надлишок призводить до пригнічення нервової системи, якій і так непросто впоратися зі стресом демісезону. Також дуже шкідливий в цей період і кофеїн. Не рекомендується пити більше 1 чашки кави в день.
4. Корисні продукти, що містять рослинний і риб'ячий жир. Особливо, в раціон слід додати насіння, авокадо, різні рослинні масла, жирну рибу, горіхи.
5. Уникайте гострих спецій і червоного м'яса. Виняток становить баранина. Його можна зберегти в раціоні, але зловживати не рекомендується.
6. Не допускайте зневоднення. Достатня кількість води в організмі в цей період особливо важливо. Не варто пити занадто холодну воду, краще вибирати воду кімнатної температури.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, вітамінна шпаргалка: в яких продуктах найбільше корисних речовин.

Як повідомляв Знай.ua, і мертвого на ноги поставить: кращий рецепт для оздоровлення на основі вівса.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Знай.ua писав, сало-сила, навіть лікарі погодилися: розкрито цілющі властивості улюблених ласощів українців.