Зустріч Зеленського з Путіним: Кулеба назвав ймовірну дату і розповів деталі

Лідери країн "нормандської четвірки" зустрінуться лише після того, як відбудуться переговори на рівні їхніх радників і міністрів закордонних справ.

Про це в інтерв'ю "Радіо Свобода"повідомив глава МЗС України Дмитро Кулеба, відмовившись назвати дату зустрічі радників через те, що раніше її раптово перенесли.

Зеленський і Путін, колаж tvc.ru
Зеленський і Путін, колаж tvc.ru

"Є домовленість, що відразу після радників зустрінуться міністри. І вже відповідно до результатів зустрічі радників, Міністрів можна буде бачити, чи виходимо ми на зустріч лідерів", - сказав дипломат.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

В Україні водіїв змусять здавати на права повторно

Міністерство інфраструктури готує своєрідну переатестацію водіїв. В її рамках українцям доведеться повторно складати іспити з водіння. Проект відповідної постанови вже підготовлений. Слід зазначити, що іспити на права складатимуть не всі водії, а лише ті, хто надає послуги з перевезення вантажів і пасажирів. Причому, раз на 5 років.

дорога в Києві, скріншот з відео
дорога в Києві, скріншот з відео

Обумовлено це тим, що 85% ДТП за участю перевізників відбуваються саме через помилки водіїв або порушення ними Правил дорожнього руху. Тому їм пропонують підтвердити свою кваліфікацію, отримавши спеціальну карту.

Шмигаль анонсував перерахунок пенсій у 2021 році

Кабмін готується підвищити виплати українським пенсіонерам, а також ввести додаткові статті витрат на потреби літніх людей.

Пенсії в Україні, скріншот: YouTube
Пенсії в Україні, скріншот: YouTube

Про це заяви прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. За його словами, протягом 2021 року проведуть загальну індексацію пенсій, а також передбачаються повторні виплати тим з них, які досягли віку 75 років і вище.

У Мінсоцполітики вирішили долю "пакету малюка”

Перший заступник Міністра соціальної політики України Євген Котик виступив в ефірі телеканалу "Дом", в передачі"офіційна розмова". Він розповів про зміни формату допомоги молодим батькам. Раніше на кожну дитину видавався так званий "Пакет малюка", — набір необхідних немовляті речей.

Пакунок малюка, фото: youtube
Пакунок малюка, фото: youtube

З Вересня 2020 року правила змінилися. Тепер "Пакет малюка" монетизований, батьки отримуватимуть гроші. Кошти ці вони зможуть витратити виключно на товари, які необхідні малюкові. Покупки батьки зможуть здійснювати в мережі дитячих магазинів, які будуть співпрацювати з проектом.

У Раді хочуть змінити правила купівлі та продажу квартир

В Україні хочуть врегулювати роботу ріелторів і ввести нові правила купівлі-продажу нерухомості. Про це йдеться в законопроекті №3618 "про ріелторську діяльність" який планують прийняти до кінця 2020 року.

Купівля квартири, скріншот відео
Купівля квартири, скріншот відео

На даний момент в Україні Діяльність посередників нічим не регламентована, і в цій сфері працює багато різних людей, які за фактом просто розміщують оголошення в Інтернеті і проводять покази житла. Особливої кваліфікації для цього не треба, проте за свої послуги вони отримують відсоток: за договір про оренду - 50% від щомісячної оплати, при купівлі-продажу - 3-5% від угоди.