Органи соціального захисту повинні негайно бути повідомлені споживачами природного газу, які отримують субсидії, про зміну постачальника палива, інакше вони пільги і виплати, що надаються за рахунок державного або місцевого бюджету, можуть бути розраховані неправильно. Про це повідомили на сайті Міністерства соціальної політики України.

Читайте Знай в Google News!

Нове прявило пов'язане з введенням в Україні ринку природного газу з 1 серпня. Воно дозволить жителям самим вибирати, ціну і компанію, у якій буде купуватися блакитне паливо.

Постачальники газу щомісяця надають інформацію про тарифи органам соцзахисту. У повідомленні йдеться про те, що відомості виходять на підставі інформації про набір одержуваних пільговиками і людьми, які мають субсидії, житлово-комунальних послуг і даних про підприємство, яке їх надає: код ЄДРПОУ, номер особового рахунку та інше.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Своєчасна інформація забезпечить актуальний і правильний розрахунок розміру субсидій і пільг. Раніше стало відомо, що мінімальний тариф на газ у вересні становитиме 4,39 грн за кубометр, а максимальний від компанії, що постачає газ населенню, сім гривень.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українці на електросамокатах потраплять під загальні правила - міністр Криклій анонсував нововведення.

Як повідомляв "Знай.ua", Шмигаль анонсував перерахунок пенсій у 2021 році: як доплати будуть залежати від мінімалки і віку українців.

Знай.ua писав, у Києві орудує бабка з очманілими ручками - поцупила у дитини "колеса", щоб кататися на пенсії.