Президент Сербії Олександр Вучич звинуватив представника МЗС Росії Захарову в "примітивізмі", і не безпідставно. Причиною всьому її порівняння засідання в Білому домі з легендарною сценою допиту Шерон Стоун у фільмі Основний інстинкт. Захарова кинулася виправдовуватися, заявивши, що її повідомлення не так зрозуміли. .

4 вересня президент Сербії Олександр Вучич відвідав Білий дім у Вашингтоні, де вони з Дональдом Трампом обговорили нормалізацію обстановки між Сербією і Косово і уклали кілька договорів.

За одну з фотографій з цієї зустрічі зачепилося пильне око Захарової. Вона виклала пост з претензією на дотепність, мовляв "всім, кому в Білому домі поставили стілець перед Трампом, потрібно сідати як у фільмі "Основний інстинкт".

Пост дійшов до директора канцелярії по Косово і Метохії, члена сербської делегації у Вашингтоні Марко Джурича. Джурич страшно обурився.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

" а уяви собі, той президент жодного поганого слова проти Росії не сказав, навіть у цьому місці. А уяви, що той президент у російського президента і півтори години чекав прийому і ніколи не вимагав окремого стільця, а Вам Я не дозволяю піддавати нападкам горду Сербію! Устыдитесь!”

Пізніше відповів на скандальне порівняння і сам Олександр Вучич. Він зазначив, що Сербія була єдиною країною, яка не ввела санкції проти Росії, а саму Захарову звинуватив у примітивізмі.

підсвідомість найбільше говорить про людину, найбільше про себе сказала Марія Захарова, примітивізм і спрощеність найбільше говорять про неї і про тих, хто це опублікував. Я про це говорити не буду, нехай вони самі цим займаються Олександр Вучич

Від такої критики Захарова миттю пішла назад і відредагувала свій пост. Вона заявила, що її порівняння невірно зрозуміли — представник МЗС мала на увазі, що останнім часом можна спостерігати, як американські чиновники регулярно йдуть на «протокольні виверти», щоб «штучно створити видимість власної винятковості». Вона назвала це неприйнятним.

Єдине, що в ньому містилося, — неприйняття зарозумілого ставлення з боку «виняткових».
Марія Захарова
представник МЗС Росії

Нагадавши, Зеленський підтримав Польщу, яка вважає, що СРСР причетна до початку Другої світової війни і Голокосту.

Як повідомляв портал Знай.иа, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що відносини між Києвом і Москвою далекі від нормалізації.

Також портал Знай.иа писав, що на думку депутата Держдуми РФ Наталії Поклонської, у Володимира Зеленського "стався зсув по фазі".