Вже другий тиждень, як українські школярі повернулися за парти у звичному форматі. І буквально за тиждень вже стались перші інциденти у школах.

Читайте Знай в Google News!

Так, один із батьків повідомив про додатковий предмет "Основи християнської етики", який добровільно-примусово ввели для першокласників у школі.

"Забираючи зі школи свою першокласницю отримав від класного керівника такий папір для заповнення.👇👇👇👇 Я не маю претензії до релігії, але якщо це не добровільно-примусово. Все що відбувається в системі освіти - це добровільно-примусово! А ви знали про це?", - йдеться у повідомленні.

За словами батька, йому запропонували підписати заяву на вивчення його дитиною предмету не зі шкільної програми - "Основи християнської етики" і його це вкрай обурило.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Діалог батька і вчительки:

Питаю її : - це входить в шкільну програму?
Вона: - ні, але ми вирішили!
Я: - хто вирішив?
Вона: - батьки і хтось ще зверху!
Я: - є списки, хто вирішував, хто за це голосував?
Вона: - Ні! Але, це потрібно дітям!
Я: - Ок, Я не буду писати цей папір, що буде далі?
Вона: - Вам доведеться приходити забирати дитину зі школи на час цього уроку і потім приводити назад!
Я: - Ну нормально, в шкільну програму цей курс не входить, ви десь з кимось це вирішили, вбудували цей курс замість основних уроків, тепер мені ставите ультиматум або я пишу заяву або буду відпрошуватися з роботи-гуляти годину з дитиною і приводити його назад в школу. Чому не зробити цей урок після всіх уроків як додатковий?
Вона: - це не я вирішую!
Завіса...

"До класного керівника не маю претензії. Я розумію, що школа - це жорстка "рабська" система управління. Директор сказав - ти виконуєш! Сказав грошей зібрати - ти збираєш! Сказав квитки дітям на фільми / вистави продавати - ти продаєш! Тепер курси нав'язуй! Не можеш - шукай іншу роботу! Садок / школа - це бізнес чиновників! Хтось же буде цей курс викладати? Тобто, за урочні години він буде отримувати гроші!? Якщо прийде перевірка вони покажуть заяви батьків, мовляв це батьки просили - навіть наполягали. Так навіщо ж тоді діти ходять в школу?", - резюмує батько.

Сериал: Зачем дети ходят в школу... Часть 4. Добровольно принудительная... Забирая со школы свою первоклассницу получил...

Geplaatst door Konstantin Povkh op Donderdag 6 september 2018

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, масочний режим у школі: скільки учневі потрібно на день і як вибрати найкращу.

Як повідомляв Знай. ua, відразу 7 областей повернуться в" червону зону", де закриють школи та університети.

Також Знай. ua писав, що психолог порадила батькам, як пережити складний період.