Школярі України з 1 вересня повернулися на навчання за парти у звичному форматі. Тільки окремі школи або класи в країні відправляють на дистанційне навчання. Фахівці дали рекомендації, які маски як засіб індивідуального захисту не ефективні.

Читайте Знай в Google News!

Марлеві маски малоефективні і здатні відфільтрувати мало бактерій і вірусів, їх ефективність оцінюють в 3%, попереджати Центр громадського здоров'я.

Фахівці виділили ознаки, на які варто звернути увагу при виборі тканинної маски:

1. Розмір - маску необхідно підбирати індивідуально, особливо якщо вона призначена для дитини. Важливо, щоб маска щільно прилягала до носа, рота і підборіддя, проте не здавлювала.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

2. Фіксація - ремінці або вушні петлі повинні виконувати свою функцію і щільно тримати маску на обличчі, проте не передавлювати голову або вуха.

3. Колір - для дітей краще вибирати світлі для того, щоб легко можна визначити ступінь забруднення і своєчасно замінити і випрати.

4. Декоративне оздоблення - не варто вибирати маски з вишивкою, наклейками, стразами та іншим. Дані елементи можуть створювати відчуття недостатності повітря, так як підсилюють опір диханню.

Маску потрібно прати щодня при температурі не менше 60°С.робити це потрібно протягом години.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов вважає, що учневі на день достатньо однієї одноразової маски. При цьому у дитини має бути як мінімум 2 маски, щоб була заміна протягом дня.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Шкарлет зібрався страхувати школярів і вчителів-пенсіонерів від коронавірусу.

Як повідомляв Знай. ua, відразу 7 областей повернуться в" червону зону", де закриють школи та університети.

Також Знай. ua писав, що психолог порадила батькам, як пережити складний період.