У США змогли клонувати коня Пржевальського, який помер близько 20 років тому. Протягом усього часу її ген зберігали в морозильній камері.

Читайте Знай в Google News!

Про це в неділю, 6 вересня, повідомляється на сайті компанії Revive & Restore, що спеціалізуються на збереженні і відновленні генетичних даних зникаючих тварин.

Лоша назвали Курт - на честь патолога і генетика Курта Беніршке. Тваринка з'явилася на світ на початку серпня в зоопарку Сан-Дієго в Каліфорнії. Науковці змогли відновити ген, заморожений в 1980-му.

"Це були клітини жеребця, що народився в 1975 році у Великобританії, якого привезли в США в 1978 році. Він прожив до 1998 року", — розповіли в прес-службі організації.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Американський біолог Бен Новак зауважив у своєму Twitter, що це перше клонування коня Пржевальського за останні 17 років і що це науковий прорив.

В світі налічується близько двох тисяч коней, народжених від 12 особин коня Пржевальського і врятованих в 1990-х від абсолютного вимирання. Лоша Курт став надією на те, що в майбутньому вчені зможуть відновити популяцію червонокнижних тварин.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше на Франківщині пекельний вогонь мало не перетворив свиней на шашлики: "Ферма палає!".

Також портал Знай.uа писав, що Під Києвом арматура випала з вантажівки і проткнула легковик з людьми, очевидці посивіли: "Як у фільмі жахів".

Також портал Знай.uа писав, що У Хмельницькому дірява труба перетворила багатоповерхівку на аквапарк - води по коліна.