Український відомий лікар-педіатр Євген Комаровський розповів мамам, які знаходяться на межі відчаю, що робити і як привчити дитину до самостійності. Про це він розповів у новому пості Instagram.

Читайте Знай в Google News!

До лікаря із запитом звернулася мама дитини, яка відмовляється сама все робити і готова по півгодини сидіти з незав'язаними шнурками, поки мама втратить терпіння і сама їх зав'яже.

" що стосується самостійності, то втручатися в спроби дитини що-небудь зробити треба лише тоді, коли це загрожує безпеці або здоров'ю його або кого-небудь ще. Якщо ж ні, то нехай робить все сам, помиляється, переробляє, домагається бажаного результату, після чого отримує заслужену похвалу і нагороду. Заохочення повинні бути пов'язані саме з тим, що дитина змогла зробити сам. Це і є ключовий момент у привчанні до самостійності", - стверджує він.

Педіатр зазначає, що практика "батьківського невтручання" особливо хороша в період, коли дитина активно пізнає світ і прагне до самостійності. Однак всі діти різні і якщо дитина готова і в 10 років терпляче чекати, поки мама зав'яже шнурок, то повинні діяти зовсім інші закони.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

" ти хочеш гуляти, але не хочеш самостійно одягатися? Ти хочеш їсти, але не хочеш взяти в руки ложку? Ти хочеш ходити з чистою попою, але тобі неприємно брати в руки Туалетний папір? - Ну що ж, у тебе величезні шанси бути невигулянним, голодним і бруднопопим. І це не жорстокість, а адаптація дитини до реального життя, до життя, в якому не так багато буде людей, готових в будь - яку хвилину і безкорисливо протягнути тобі руку допомоги", - стверджує Комаровський.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Комаровський розповів, як педагогам захиститися від пандемії.

Як повідомляв Знай. ua, доктор Комаровський назвав 11 способів привчити дитину до фізичної активності.

Також Знай. ua писав, що Комаровський порадив викладачам дієві способи профілактики Covid-19.