Терористи "ДНР" вирішили перенести на 9 вересня операцію зі знищення споруд ЗСУ під Горлівкою Донецької області.

Читайте Знай в Google News!

Як повідомляють підконтрольні "ДНР" ЗМІ, нову дату озвучив представник "народної міліції" Едуард Басурін, про це пише видання "UAZMI"

"У ході спостереження за ділянкою поблизу лінії зіткнення біля селища Шуми, починаючи з 5 вересня, була помічена певна активність з боку українських збройних формувань. На даний момент поки неможливо точно встановити, чи спрямовані ці дії на демонтаж незаконно споруджених позицій, або ж навпаки на ще більше їх зміцнення з метою ескалації обстановки", – заявив Басурін.

КПП на Донбасі, скріншот: YouTube
КПП на Донбасі, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Згідно з інформацією, ватажок "ДНР" Денис Пушилін прийняв рішення продовжити спостереження за ситуацією і перенести початок операції з усунення українських укріплень на 10:00 9 вересня.

Басурін підкреслив, що "українська сторона все ще має можливість самостійно усунути допущені порушення додаткових заходів щодо посилення режиму припинення вогню і в термін до 22:00 8 вересня надати відомості про письмово зафіксований факт демонтажу незаконно споруджених укріплень".

Нагадаємо, 5 вересня Пушилін пригрозив знищити інженерні споруди ЗСУ біля лінії розмежування на Донбасі, які ті нібито пересунули. А 7 вересня журналіст Юрій Бутусов заявив, що Пушилін злякався і не виконав власну погрозу атакувати ЗСУ.

"Офіційно заявляю, що відповідно до пункту "е" додаткових заходів я прийняв рішення видати наказ про відкриття вогню по незаконно зведених інженерних спорудах в районі населеного пункту Шуми", – висловився терорист.

Ситуація на Донбасі, скріншот: YouTube
Ситуація на Донбасі, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Лариса Білозір з групи "Довіра" засвітила у Раді сумочку від бренду Hermès Kelly за $10 тисяч

Як повідомляв портал "Знай.ua", українці отримають пенсії за героїчно загиблих в АТО родичів, у ПФУ розповіли про нарахування

Також "Знай.ua" писав, що донорів крові жорстко каратимуть за обман: чим обернеться подання неправдивої інформації про здоров'я