Голова Верховної Ради Дмитро Разумков вже рік перебуває на цій посаді. Він не діє в інтересах лише однієї партії "Слуга народу", намагаючись прислухатися і до опозиції, прискіпливо дотримуючись регламенту. Це і є великим подразником для обранців президентської партії і самого Володимира Зеленського.

Читайте Знай в Google News!

З чуток, на одній з неформальних зустрічей президентом було висловлено невдоволення через критику на свою адресу, тоді як спікер парламенту залишається осторонь і невдоволення на його адресу не росте настільки швидко, як на адресу Зеленського.

Дмитро Разумков в інтерв'ю "Українським Новинам" розповів про події в Білорусі, президента, партію "Слуга народу" і можливий розпуск ВРУ.

Він пишається тим, що їм вдалося прийняти більшість правильних законів. І радий, що безліч законопроектів підтримало понад 300 осіб у Верховній Раді. За словами Разумкова, жодна підстава для дострокового припинення повноважень парламенту, яка прописана в Конституції, не може бути застосована до чинної Верховної Ради України.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Якщо президентом буде видано указ про розпуск парламенту і при цьому він матиме всі конституційні підстави, спікер його виконає. Наприкінці літа, 28 серпня Конституційний Суд України визнав неконституційним указ про призначення Артема Ситника директором Національного антикорупційного бюро і Разумков вважає, що ще при призначенні ставилося питання, чи буде це відповідати Конституції.

На питання про те, як Разумков оцінює заяву першого заступника голови української делегації в ТКГ щодо врегулювання ситуації на Донбасі Вітольда Фокіна про створення автономної республіки на Донбасі, він відповів, що позиція цієї людини залишається особистою і її не поділяє президент України Володимир Зеленський. До того ж, Верховна рада завжди демонструвала бажання домогтися миру і відновлення територіальної цілісності.

Він бажає, щоб події в Білорусі не призвели до того, що ми зараз можемо спостерігати на Сході нашої країни, так як це близький до нас народ і головне, щоб Республіка зуміла згодом мирно вийти з економічної, політичної і соціальної кризи, яким передують події, що відбуваються нині.

На питання про відносини із Зеленським, Разумков відповів, що між ними нормальні робочі відносини і у них є можливість бачитися, щоб обговорювати невідкладні питання. Він вважає Арсена Борисовича Авакова ефективно виконує функції міністра внутрішніх справ і ніяких альтернативних прізвищ людей, які мали б можливість зараз змінити чинного міністра, немає.

Він розповів, що голова Верховної Ради України, ким він і є, щомісяця отримує до 52 тисяч гривень до оподаткування, згодом - 38-40 тис.гривень.

Дмитро Разумков не вважає, що українське суспільство повною мірою готове до легалізації короткоствольної зброї, легких наркотиків і проституції. "Я сам ніколи не вживав і, якщо ми говоримо про медичні цілі, то у нас дуже часто під красивою вивіскою з'являються погані ідеї. Тому не підтримую", — заявив щодо легалізації наркотичних засобів спікер Верховної Ради України.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українців змусять масово міняти паспорти, часу залишилося в обріз.

Як повідомляв " Знай.ІА", колишній "шепотун" Зеленського Андрій Богдан випив у компанії Саакашвілі: "Є розклад на вибори"

Знай.ІА писав, Зеленський здивував планами побудувати нову Кремнієву долину на сході України.