В Україні з'являться так звані фантомні патрулі. Це автомобілі без розпізнавальних знаків, які вимірюють швидкість машин в русі.

Фантомний патруль - це поліцейська машина, обладнана спеціальними приладами для фіксування порушення швидкісного режиму навіть якщо патрульний автомобіль знаходиться в русі.

У найближчі кілька років в Україні з'явиться 300 таких автомобілів, повідомили в МВС України.

Поліція впроваджує нові засоби для виявлення порушників правил дорожнього руху - так звані "фантомні патрулі". Про це заявив перший заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

"У патрульній машині встановлюється прилад, який дозволяє фіксувати правопорушення, що відбуваються навколо поліцейського авто, навіть якщо воно знаходиться в русі. Іншими словами, є можливість зафіксувати порушення швидкості руху автомобілів, які їдуть в попутному напрямку або на зустрічному. Це дає можливість поліцейському бути мобільним і забезпечує додатковий момент превенції порушень. Зараз закуповують чотири тестові програми, тендер уже оголошений. А на майбутню програму 2021-2023 років закладено купівлю кількох таких приладів ", - розповів Білошицький.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

До кінця цього року на дорогах України з'явиться чотири тестові програми, а в найближчі кілька років буде 300 патрульних автомобілів, обладнаних такими системами, повідомили в МВС.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко зазначив, що майбутня система контролю швидкості в Україні буде складатися з декількох частин.

"Перша частина - це стаціонарні камери, встановлені в місцях підвищеної аварійності, і про них знають всі водії. Друга частина - це камери, які встановлюють в поліцейські авто. А третя - це камери типу TruCam", - уточнив Геращенко.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, відеофіксація не стане панацеєю від усіх бід на дорогах

Як повідомляв портал Знай.ua, в Україні представили нову систему відеофіксації

Також Знай.ua писав, як водіям перевірити, чи є у них штрафи і оплатити їх