Магнітна буря у вересні буде найпотужнішою в цьому році. Крім того, вона триватиме кілька днів поспіль. Фахівці назвали дату геошторму, розповіли, кому потрібно побоюватися метеоударів і що зробити, щоб здоров'я в ці дні не постраждало.

За даними Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ФІАН, пік потужного удару припаде на 27 вересня, але метеохвилі затягнуться на кілька днів - з 25 по 28 число.

Магнітні бурі у вересні, скрін: tesis.lebedev
Магнітні бурі у вересні, скрін: tesis.lebedev

Зазначимо, що магнітною, чи геомагнітною, бурею називають збурення геомагнітного поля, яке може тривати від кількох годин до кількох діб.

Геомагнітні бурі викликаються надходженням в околиці Землі збурених потоків сонячного вітру і їх взаємодією з магнітосферою планети.

Від магнітних бур, в першу чергу, страждають люди з метеозалежністю, літні, ті, хто страждає хворобами судин, серця, гіпертоніки. Лікарі радять тримати під рукою необхідні ліки в небезпечні дні.

магнітна буря, фото Pxhere
магнітна буря, фото Pxhere

У період геомагнітних хвилювань можливий занепад сил, біль голови, який переходить в мігрень, стрибає тиск, виникають проблеми зі сном. Особливо небезпечним днем ​​в найближчій перспективі стане 27 вересня, але самопочуття може погіршитися як до цієї дати, так і після неї.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Як захистити себе від магнітної бурі

У ці дні вам потрібно менше часу перебувати під впливом відкритих сонячних променів. Але це правило, в першу чергу стосується літнього часу. Восени експерти радять виходити на прогулянки, але краще вранці чи ввечері.

Зробіть з ранку легку зарядку, потім - контрастний душ. А ввечері прийміть розслабляючу теплу (але не гарячу) ванну.

Вдень намагайтеся уникати стресів, зайвих фізичних навантажень і не перепрацьовувати.

Що стосується харчування, то рекомендації тут універсальні: пийте більше води, виключіть солодощі, солону і гостру їжу. Відмовтеся від алкоголю, куріння і менше пийте кави.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, названо дати сильних метеоударів у вересні

Як повідомляв портал Знай.ua, погода в Україні залишатиметься літньою до середини вересня

Також Знай.ua писав, кліматологи б'ють на сполох: погода до кінця 2020 в Україні обернеться катастрофою.