В Україні починається сезон тихого полювання! Саме час діставати кошики, наповнювати похідні Термоси, надягати осінні чоботи і точити ножі.

Читайте Знай в Google News!

Виявляється, ніж можна використовувати для чого завгодно, але тільки не для зрізання гриба. Вириваючи гриб з "коренем", ми пошкоджуємо грибницю і залишаємо в ній дірку. З цих міркувань багато і озброїлися ножами.

Здавалося б, все правильно: грибниці не нашкодили, урожай зібрали, всі задоволені. Але насправді біолог каже, що зірваний гриб рівносильний укусу комара для грибниці. Дірка тут же затягується новими нитками! І ось тут відбувається найцікавіше.

Грибники, скріншот
Грибники, скріншот

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Розірвані ниточки тут же сигналізують грибниці про те, що утворилася пробоїна. Це стимулює її випускати ще більше плодових тіл, тобто, грибів, щоб "відновити свою територію". Зверніть увагу, що найбільше їх росте там, де був пошкоджений грунт: у ровах, ярах і на нерівних горбках з камінням.

Коли гриб зрізають, сигнал про те, що потрібно заповнити втрати, не надходить. Таким чином, виростає менше грибів. Виходить, що зрізуючи гриби, ми зовсім не робимо краще.

Більшість професіоналів схиляються до того, що грибниці не дуже важливо, зірвуть гриб або зріжуть, адже вона часто просто величезна. І в цьому є частка істини, якщо залізти в довідники і раптово виявити, що найбільша істота в світі — грибниця!

гриби, фото:  Марта Кемінь
гриби, фото: Марта Кемінь

Все вірно: не дерево, не кит і не іхтіозавр, а справжнісінька підземна нейромережа. Цей гриб живе досі в штаті Орегона. Протяг його ниток становить 890 гектарів, що можна порівняти з більш ніж 1000 футбольних полів. Гриб охороняється національним парком Малер в Блу-Маунтінс.

Так що можна без коливань збирати улюблені грибочки і без всяких пристосувань.

Восени популярні такі види:


Білий
Дощовик
Гливи
Груздь
Опеньки
Підберезник
Підосичник
Рижик
Сироїжка
Маслюки

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що суп з вершкового сиру та грибів - проста перша страва з багатогранним смаком і насиченим ароматом

Також портал Знай.uа писав, що Ревізор Панкова дала важливі поради про головний продукт осені: "Здоров'я зубів і кісток".

Також портал Знай.uа писав про маринад для будь-яких грибів: як заготувати на зиму опеньки, маслюки та печериці без зайвих клопотів.