Українцям розповіли, чи має право фізична особа-підприємець зберігати у себе трудову книжку працівника. Відповідь на це питання Дали в Пенсійному кур'єрі і опублікували в офіційному акаунті Facebook.

Читайте Знай в Google News!

"згідно з пунктом 2.21 Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженої наказом Мінпраці, Мін'юсту, Мінсоцзахисту від 29.07.1993 № 58, зареєстрованого в Мін'юсті 17.08.1993 за № 110 (із змінами), трудові книжки працівників, які працюють на умовах трудового договору у фізичних осіб — суб'єктів підприємницької діяльності без створення юридичної особи з правом найму, та фізичних осіб, які використовують найману працю, пов'язану з наданням послуг (кухарі, няньки, водії тощо), зберігаються безпосередньо у працівників", - сказано в повідомленні.

Таким чином підприємець не має права зберігати трудові книжки працівників, з якими укладено трудові договори.

Раніше повідомлялося, що в Україні дані про трудовий стаж можна зберігати не тільки в традиційній паперовій трудовій книжці. Держава все активніше просувається в цифрову еру, тому тепер доступним став і сервіс електронної трудової книжки. Завдяки йому інформація зберігається централізовано, без ризику її втрати, а всі розрахунки і подання робляться автоматично.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадавши, електронну трудову книжку може зробити собі кожен, проста інструкція.

Як повідомляв Знай. ua, українцям підвищать мінімалку і пенсію на 277 Гривень, в Мінсоцполітики пояснили подробиці "щедрості".

Також Знай. ua писав, що страховий стаж в Україні, що потрібно знати всім бажаючим вийти на пенсію.