У соціальній рекламі нагадали, що маска має обов'язково закривати ніс і рот.

Через пандемію коронавірусу людей зобов'язали носити маски, однак багато хто нехтує цим правилом. Дехто взагалі не носить маску, а переважна більшість носить її неправильно: на шиї чи підборідді, перетворивши таким чином маску на беззмістовний аксесуар та зводячи весь ефект від цього захисту до нуля.

У Бразилії запустили незвичайну соціальну рекламну кампанію, щоб привернути увагу людей до цієї проблеми. Про це пише повідомляє Ads of the World.

Для реклами створили кілька колажів з людьми, у яких ніс знаходиться на підборідді, а рот – на горлі. Саме так, на думку авторів кампанії, мають виглядати люди, які носять маску неправильно.

В інструкціях соціальної реклами нагадують, що маска має обов'язково закривати ніс та рот. Опускати її під ніс – неправильно.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Як носити маски правильно?

Всесвітня організація охорони здоров'я радить такі правила гігієнічного носіння масок:

✅Обережно одягніть маску, щоб вона закривала ваш рот та ніс. Закріпіть її так, щоб мінімізувати будь-який простір між маскою та обличчям.
✅Поки ви у масці, не торкайтесь її руками.
✅Якщо ви хочете зняти маску, не торкайтесь її спереду, натомість схопіть за зав'язки.
✅Якщо ви зняли маску, або торкались її руками, негайно вимийте руки з милом, або обробіть антисептиком з вмістом спирту не нижче 60%.
✅Замініть маску на чисту, коли вона стає вологою зсередини.
✅Не використовуйте одноразові маски повторно.
Викидайте маску в смітник з кришкою, що закривається.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, охоронець АТБ побив покупця, який зайшов у торговий зал без маски.

Як повідомляв портал Знай.ua, відомий медик налякав українців коронавірусним прогнозом, маски не допоможуть

Також Знай.ua писав, Єгипет ввів нове правило для українських туристів, що потрібно мати при собі з 1 вересня.