В Україні розповсюдження набирає нова шахрайська схема: зловмисники дистанційно викрадають номер телефона, і використовують SIM-карту для нелегальних операцій: наприклад, махінацій з банківськими картками. У зв'язку з цим оператору Lifecell навіть довелося відмовитися від сервісу дистанційної заміни SIM-карт, проте таку послугу досі пропонують інші українські оператори.

Читайте Знай в Google News!

Про поширену шахрайську схему розповідає пресслужба Lifecell.

Lifecell, фото з вільних джерел
Lifecell, фото з вільних джерел

"Зараз персональні дані користувачів викрадаються третіми особами з непов’язаних з оператором джерел все частіше. Тому для захисту абонентів та їх персональних даних lifecell закриває послугу «Дистанційна заміна SIM», яка дозволяла віддалену заміну SIM-карт. Ця послуга була запроваджена в березні 2020 року та стала особливо актуальною під час жорсткого карантину в період з березня по травень цього року.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Таке рішення було прийняте компанією в тому числі з огляду на звернення абонентів, які зіткнулися зі спробами викрадення їхніх мобільних номерів шахраями. Персональні дані абонентів викрадаються із зовнішніх джерел, що не мають стосунку до оператора. В подібних випадках зареєстровані абоненти змогли повернути викрадені номери", — заявив оператор.

Щоб захиститися від зловмисників, слід скористатися наступними порадами. По-перше, нікому не можна повідомляти дані по SIM-картах (і банківських картах теж). По-друге, краще зареєструвати свій мобільний номер, надавши свої паспортні дані оператору. По-третє, в разі будь-яких підозрілих дій з вашим номером потрібно негайно звернутися до оператора.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Lifecell запустив унікальну "економну" послугу.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Vodafone оголосила про швидке підвищення мобільних тарифів.

Також "Знай.ua" писав, що Vodafone знову почав "грабувати" своїх клієнтів.