Прес-служба Міністерства освіти і науки України повідомляє про те, що якщо з боку навчального закладу будуть помічені порушення карантину, директору школи загрожує штраф або позбавлення волі на строк від трьох до п'яти років.

Читайте Знай в Google News!

Так як недотримання вимог законодавства України Про охорону здоров'я зобов'язує понести адміністративну, цивільну або кримінальну відповідальність за статтею 80 Закону України від 19.11.1992 № 2801-XII "Основи законодавства України Про охорону здоров'я".

Карантинні норми повинні бути дотримані, інакше доведеться сплатити штраф на суму від 34 до 170 тисяч гривень. У разі ж, коли дитина померла або важко постраждала через недотримання карантину, директора школи можуть посадити на термін до трьох років.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Керівникам навчальних закладів та управлінь освіти і науки було вислано лист з боку МОН, в якому йшлося про неухильне дотримання законодавства, тому директорам не слід продовжувати роботу школи, що знаходиться в "червоній" зоні епідеміологічної ситуації, або за відсутності санітарно-гігієнічних правил, щоб не отримати штраф або не сісти у в'язницю.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, переселенці з Криму поділилися щемливими спогадами про рідний дім: "Не хочу жити під Путіним"

Як повідомляв "Знай.ua", на Тернопільщині Дитячі будинки залишилися без шматка хліба, жорстока правда приголомшила Україну: "вже три місяці"

Знай.ua писав, Під Києвом чоловік підстрелив жінку з дитиною наруч.