Щорічно 11 вересня православний світ вшановує пам'ять святого Іоанна Предтечі. У цей день пророку відсікли голову, тому свято і називають Усікновення глави Іоанна Предтечі.

У цей світлий день варто привітати своїх рідних і близьких, надіславши їм красивий меседж (повідомлення). Слова привітання можна передати, приклавши до них картинки. Душевна, красива листівка стане прикрасою цього скорботного дня.

Ми підготували для вас найкращі вірші до цього свята, які не залишать байдужим одержувача. При цьому проза найкращим чином допоможе висловити ваші почуття.

Усікновення глави Іоанна Предтечі: традиції свята

Іоанн все своє життя ніс у світ пророцтво про появу Христа, який врятує весь людський рід.

Усікновення глави Іоанна Предтечі
Усікновення глави Іоанна Предтечі, скрін-YouTube

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Напередодні свята, в храмах ввечері починають правити службу, яка триває всю ніч. Вранці читають Євангеліє, а точніше ті уривки, де йдеться про Івана Предтечу.

Усікновення глави Іоанна Предтечі
Усікновення глави Іоанна Предтечі, скрін-YouTube

У цей день християни дотримуються суворого посту в пам'ять про загибель святого. Забороняється вживати м'ясо, рибу, морепродукти, продукти червоного кольору, молочну продукцію та алкогольні напої.

У цей день не варто починати нову справу, тому що нічого не вийде в майбутньому.

Крім того, не можна користуватися гострими предметами. Особливо заборонено різати яблука, цибулю, капусту або інші круглі предмети. Не варто ставити на стіл і посуд круглої форми.

Також 11 вересня не можна співати, танцювати і веселитися.

Про що просити пророка Іоанна 11 вересня

У день Усікновення християни традиційно просять святого про здоров'я, прощення гріхів і зцілення від хвороб.

Віруючі відвідують храм і звертаються до Івана з молитвами про звільнення від фізичного болю, а також просять допомоги, щоб розібратися в собі.

Усікновення глави Іоанна Предтечі
Усікновення глави Іоанна Предтечі, скрін-YouTube

Молитва, звернена до Хрестителя Господнього Івана:

Святий Іоанн, Предтеча і Хреститель Господній! Про тебе говорить Святе Євангеліє, що ти – людина, послана Богом, щоб дати свідчення про Світло. Про тебе свідчить Сам Господь, кажучи, що ти вище всіх людей, коли-небудь народжених на Землі. Ти – Божий проповідник покаяння, ти хрестив тих, хто каявся в Йордані, ти удостоївся власною рукою доторкнутися верху голови Господа. Ти вчитель чистоти, ти близький друг Христа. До тебе припадаю: не відмов мені, щоб душа моя відновилася істинним покаянням, смиренням і зверненням до Ісуса. Адже ти був проповідником покаяння. Разом зі мною випроси мені, премілосердний, щоб я міг (могла) отримати прощення гріхів і міг (могла) безперешкодно увійти туди, куди ніщо погане і брудне не може увійти – в Царство Небесне. Амінь.

Усікновення глави Іоанна Предтечі: смс привітання у віршах

Усікновення глави Іоанна Предтечі
Усікновення глави Іоанна Предтечі, скрін-YouTube

Це свято дуже сумне,

Прийняв смерть Іоанн Предтеча.

Нехай не гаснуть в храмах свічки!

Відсікли голову Пророка,

Винесли, знущаючись, на блюді.

Пам'ятайте про це люди!

***

Від себе порок женіть,

Вірою душу зміцнюйте!

В Івана день сумуйте,

Його в молитвах згадуйте!

***

У пам'ятний день Іоанна Предтечі

Запалилися в церквах поминальні свічки.

Він поплатився головою,

Щоб нам було зараз спокійно з тобою.

Усікновення глави Іоанна Предтечі: смс привітання в прозі

Усікновення глави Іоанна Предтечі
Усікновення глави Іоанна Предтечі: Facebook

В Усікновення глави Іоанна Предтечі будьте сильними, міцними і впевненими в собі. Бажаю вам гармонії, благополуччя і щастя. Нехай вас оточує доброта, любов і підтримка близьких людей.

***

У це світле християнське свято бажаю вам благополуччя в домі, сімейного щастя, благ і достатку. Душевної щедрості, надії і віри! Гармонії і взаєморозуміння!

***

У день Усікновення глави Іоанна Предтечі бажаю вам сімейного достатку, всіх благ, добрих вчинків і чуйності. Нехай душа ваша буде щедрою, і щастя оточує завжди. Міцної віри, надії і любові.

Усікновення глави Іоанна Предтечі
Усікновення глави Іоанна Предтечі: Facebook

Сьогодні, в день пам'яті про мученицьку смерть Іоанна Хрестителя, бажаю вам, перш за все, здоров'я і Божого благословення. Бажаю, щоб ви були сильні силою любові, силою віри, яку дав нам Ісус Христос.

***

В Усікновення глави Іоанна Предтечі хочу побажати тобі гармонії, миру і щастя. Нехай на шляху до цілей не буде перешкод. А кожен день нехай оточує радість.