Українські фермери цього року зібрали на 20% менше врожаю овочів, ніж за аналогічний період минулого року. Попри те, що буряк зараз дешевшає, українцям слід чекати зростання на 20-30% всього борщового набору.

Читайте Знай в Google News!

Про це пише fbc.ua.

"У середньому з одного гектара фермери цього року збирають по 50-60 тонн моркви, стільки ж буряка і цибулі, що на 20% менше, ніж минулого року",- йдеться в повідомленні.

Борщовий набір, скріншот: YouTube
Борщовий набір, скріншот: YouTube

Експерти прогнозують, що цього року українцям треба готуватися до зростання на 20-30% всього борщового набору. А все тому, що рік був, особливо для півдня України, дуже важким. В результаті несприятливих умов основні виробники сильно постраждали.

"За нашими прогнозами до Нового року, наприклад, кілограм моркви на гуртовому ринку будуть продавати по 5-7 грн/кг, у магазинах і на ринках ціна досягне 10-12 грн/кг, а ближче до весни розцінки можуть досягати і 20 грн / кг. Але це буде залежати від того, як фермери збережуть свою продукцію",- додають аналітики.

Крім того, експерти відзначають, що якщо продукції буде мало, як тільки ціна гуртової реалізації продукції перевищить позначку 8-9 грн/кг, в Україну відразу почнуть надходити експортовані овочі.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Борщ, фото: pixabay.com
Борщ, фото: pixabay.com

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вчитель "Християнської етики" залякав дітей пеклом, батьки обурені: "Будуть горіти"

Як повідомляв портал "Знай.ua", як подолати тривожність дітей на початку навчального року: дієві поради батькам

Також "Знай.ua" писав, що чи варто чекати захисту для дітей завдяки "тривожній кнопці" у школах: "Ілюзія безпеки"