Пенсійний фонд України затвердив показник середньої заробітної плати (доходу) за липень 2020 року, який застосовуватимуть під час призначення пенсій. Про це повідомляє "Пенсійний кур'єр" у Фейсбуці.

Читайте Знай в Google News!

"Цей показник на одну застраховану особу становить 9 837 гривень 35 копійок. Його застосовуватимуть для визначення коефіцієнта заробітної плати за липень 2020 року під час призначення пенсій відповідно до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".", - йдеться у повідомленні.

Пенсійний фонд України затвердив показник середньої заробітної плати (доходу) за липень 2020 року, який...

Geplaatst door Пенсійний кур’єр op Donderdag 10 september 2020

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Українські пенсіонери можуть розраховувати на ряд підвищень виплат до кінця 2020 року. З 1 вересня пенсію додали 14% (1,6 млн) пенсіонерам, що пов'язано зі зростанням мінімальної зарплати до 5000 грн. Грудневе підвищення торкнеться 30% пенсіонерів.

Втім, така надбавка торкнулася лише однієї категорії - тих, хто старше 65 років, з повним страховим стажем (35 чоловіки та 30 жінки), не працює і отримує мінімальну пенсію для свого віку. Але це ще не останні надбавки цього року.

Мінімальні виплати для будь-якого пенсіонера сьогодні дорівнюють 1712 грн, що є прожитковим мінімумом для непрацездатних - пенсіонерів за віком та людей з інвалідністю. Однак, згідно із законом, пенсіонери старше 65 років з повним страховим стажем, які не працюють, не можуть отримувати менш як 40% мінімальної зарплати. Тому з 1 вересня їм додали виплати - максимум склав 110,8 грн. Однак тут є умова - виплати такій категорії не повинні бути менш як 2000 грн.

Українські пенсіонери, скріншот: YouTube
Українські пенсіонери, скріншот: YouTube

У 2021 році цій категорії українців знову обіцяють підвищити пенсії завдяки зростанню мінімальної зарплати. З 1 січня "мінімалка" виросте до 6000 гривень, з 1 липня - до 6500. Відповідно для цієї категорії пенсіонерів виплати підвищать до 2400 і 2600 гривень. З 1 грудня збільшиться мінімальна пенсія у зв'язку з підвищенням прожиткового мінімуму з 1712 до 1769 грн (+57 грн).

У Мінсоцполітики кажуть, що грудневе підвищення торкнеться 30%, а це понад 3 млн пенсіонерів. У зв'язку з цим підвищенням, пенсії збільшаться і в інших одержувачів виплат:

  • інваліди війни - зростуть на 205-370 грн (залежно від групи),
  • інваліди ЧАЕС - на 128-162 грн,
  • учасники бойових дій - на 93 грн.

Крім того, всі ці категорії отримають ще і додаткові надбавки від 8,5 до 28,5 грн. Шахтарям додадуть по 170 грн. Пенсіонерам з особливими заслугами перед Україною (орденоносці, що мають звання "народний" чи "заслужений") додадуть від 11,4 до 22,8 грн.

Водночас інші категорії, які отримують пенсії за віком, зі зростанням прожиткового мінімуму отримають мізер - від 57 копійок до 7-12 грн. Це так звані доплати за стаж - 1% від мінімальної пенсії за кожен додатковий відпрацьований рік понад 35 років для чоловіків і понад 30 років для жінок. Зростання пенсій не слід чекати й працюючим пенсіонерам, держслужбовцям, науковцям, помічникам народних депутатів і тим, кому пенсії були призначені у 2019-2020 роках.

Пенсіонерка, фото: youtube
Пенсіонерка, фото: youtube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Тимошенко "відходить" від хвороби в елітному маєтку з пляжем та садом: показали володіння політикині

Як повідомляв портал "Знай.ua", як подолати тривожність дітей на початку навчального року: дієві поради батькам

Також "Знай.ua" писав, що чи варто чекати захисту для дітей завдяки "тривожній кнопці" у школах: "Ілюзія безпеки"