Тема аутизму привертає все більшу увагу і викликає резонанс в нашому суспільстві. І не тільки тому, що кількість виявлених випадків аутизму з кожним роком зростає, а й тому, що люди з РАС все частіше заявляють про себе як талановиті і неординарні особистості.

Продакшн-компанія IVORY films за підтримки УКФ знімає цикл
соціальних роликів про людей, які живуть з РАС.

Серед героїв п'яти роликів є як діти, які потребують супроводу і поступово вчаться комунікувати з навколишнім світом, так і дорослі, які змогли адаптуватися і прийняти правила життя суспільства. Але їх всіх об'єднує одне - кожен з цих героїв має будь-яку суперздатність або талант. Автори проекту стверджують, що при вірній корекції майже кожна дитина з синдромом аутичного розладу здатна проявити неординарні здібності.

Проект на підтримку дітей з аутизмом
Проект на підтримку дітей з аутизмом

"Сьогодні аутизм - це наша реальність, і ми не можемо ігнорувати цю проблему, не можемо просто вважати цих людей інвалідами, нам потрібно навчитися знаходити з ними спільну мову, - говорить автор проекту Олена Тишкова. - Ми кілька років займалися цією темою, спілкувалися з сім'ями, де є діти з синдромом, з дорослими, кому був поставлений діагноз. У цьому проекті ми хочемо показати наш світ їхніми очима. Адже зараз дуже багато програм з соціалізації, ми їх адаптуємо під наше суспільство, робимо їх зручними. Але, можливо, якщо знайти до них якийсь ключик, ми зможемо зберегти їх самобутність і зможемо з ними нормально співіснувати і спілкуватися. І приймати їх такими, якими вони є".

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Проект включає в себе п'ять серій, кожна буде присвячена певному герою.

14-річний Міша не говорив до 4-х років, і лікарі говорили, що він ніколи не зможе вчитися в загальноосвітній школі. Але сьогодні він знає кілька мов і займає призові місця на шахових змаганнях. Він вважає звичайних людей дуже нелогічними, його шлях у вирішенні математичних задач або життєвих ситуацій простіше, ніж у нас, він це може зробити в два прийоми, а звичайній людині може знадобитися п'ять.

Проект на підтримку дітей з аутизмом
Проект на підтримку дітей з аутизмом

Поліна, якій виповнилося десять, самостійно вивчила англійську мову в Інтернеті. І зараз вивчає українську саме через англійську мову. За пів року вона навчилася грати на піаніно, і сама почала писати музику. При цьому вона для написання музики використовує не ноти, а графічні символи - своєрідний аналог нот.

Семирічний Артем, якому поставили діагноз САР в п'ять років, вже два роки займається в студії фізичного виховання. Виявилося, що Артем дуже витривалий і сильний бігун. Він за день може подолати 50 км, і при цьому навіть не відчувати втоми.

Режисер- Маргарита Кузьміна, оператор - Влад Верхогляд, продюсер-Костянтин Базаров.

Зйомки проходитимуть на НСК Олімпійський, в Київському планетарії, на Київському морі, Андріївському узвозі. Хронометраж кожного ролика - 3 хвилини.

Цикл роликів буде показаний у вересні на телеканалах UA: Суспільне мовлення.

Нагадаємо, молода пара з синдромом Дауна показала всьому світу, як можна бути щасливими, незважаючи на діагнози.

Як повідомляв Знай.uа, під Дніпром дитина потрапила в реанімацію.

Також Знай.uа писав, що хлопчик з аутизмом став зіркою в школі.