Діти краще розвиваються, якщо з ними розмовляють з самого раннього віку. І тепер на доказ є наукове доказ.

Читайте Знай в Google News!

Дослідникам вдалося встановити, що діти, з якими багато розмовляли батьки, мають більш високий показник IQ. Їм вдається краще засвоювати матеріал, демонструвати великий словниковий запас.

Американська освітня компанія LENA провела дослідження, в рамках якого вона протягом десяти років спостерігала за розвитком майже 150 дітей.

Цікаво, що найбільш ефективною формою спілкування виявився не монолог з батьками, а діалог, в якому хоча б один з батьків, і дитина беруть рівну участь.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

Крім того, вчені відзначили максимально критичне тимчасове "вікно", в якому спілкування з дитиною найважливіше: це Вік від півтора до двох років. Для того щоб це виявити, дослідники розробили і використовували спеціальний "розмовний крокомір", який давав можливість відстежувати, скільки батьки говорили зі своїми дітьми в ранньому дитинстві, а потім провели ряд тестів на цих же дітей після того, як їм виповнилося 9-14 років.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, семикласник захопив копів геройським вчинком.

Як повідомляв Знай. ua, Марцінків пішов на поводу у Зеленського і відправив школярів по домівках.

Також Знай. ua писав, що на Закарпатті школярів посадили за парти під деревами.