У неділю, 13 вересня, з 10:00 до 18:00 у Харкові відбудуться мирні правозахисні збори ХарківАвтоПрайд. Такий формат маршу вперше проведуть через епідеміологічну ситуацію в Україні та заради здоров'я людей.

ХарківАвтоПрайд пройде в рамках тижня ХарківПрайду, який проходить з 4 по 13 вересня. Цього року гасло ХарківПрайду – "Це важливо для всіх!", а його вимоги: рівний доступ до державних інституцій, інклюзивна освіта без булінгу та належне розслідування злочинів на ґрунті ненависті.

ХП, фото Віктор Вісочин
ХП, фото Віктор Вісочин

Відзначимо, що за цими вимогами стоять сотні випадків порушень прав людини щодо учасників різних соцгруп, в тому числі і представників ЛГБТ-спільноти.

Відомо, що проспектами Науки, Гагаріна та вулицями Сумська та Клочківська проїде колона з понад 20 автомобілів зі 100 людьми. Місце старту і остаточний маршрут ще узгоджуються з поліцією і місцевою владою. Колону супроводжуватимуть автомобілі патрульної поліції відповідно до правил дорожнього руху.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

ХП, фото Віктор Вісочин
ХП, фото Віктор Вісочин

"В Харкові, на жаль, досі участь в ЛГБТ-події ризикована через несформовану культуру діалогу - фізична агресія все ще є прийнятним способом комунікації для певних груп. Проте їхні спроби залякати людей з громадянською позицією не мають нас зупиняти. Адже Прайд - це про людську гідність, про право бути собою і пишатись тим, хто ти є. Тому ми і проводимо ХарківПрайд - заради себе, заради нашої подальшої безпеки і безпеки міста та країни в цілому", - поділилася співорганізаторка ХарківПрайду Анна Шаригіна.

ХП 2019, фото Юлія Разметаїва
ХП 2019, фото Юлія Разметаїва

ХП 2019, фото Юлія Разметаїва
ХП 2019, фото Юлія Разметаїва

Марш ХарківПрайд проводиться вже вдруге. Перший, у 2019 році, проходив у форматі мирної правозахисної ходи і зібрав за різними оцінками від 3 до 5 тисяч осіб.

ХП, фото Віктор Вісочин
ХП, фото Віктор Вісочин

По завершенню ходи представники радикально-екстремістських організацій здійснили ряд нападів на городян і городянок у центрі Харкова. За фактами нападів відкрито 5 кримінальних справ, але жодна з них не розслідувана.

ХП 2019, фото Юлія Разметаїва
ХП 2019, фото Юлія Разметаїва

Протягом останнього тижня, з початку ХарківПрайду, на ком'юніті-центр для ЛГБТ+ "Прайд Хаб" скоєно три напади, які організатори оцінюють як акти вандалізму та агресії на ґрунті ненависті. При цьому представники екстремістських об'єднань відкрито погрожували ХарківПрайду на своїх сторінках у соцмережах.

Авто прайд, постер
Авто прайд, постер

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, у Запоріжжі пройде перший ЛГБТ-парад, активісти вже готують "райдужні" прапори: "Всі рівні!".

Як повідомляв портал Знай.uа, у Полтаві курсантів військового вишу розділили на "ЛГБТ" та "натуралів": "Почували себе піддослідними кроликами".

Також портал Знай.uа писав, що мер Івано-Франківська Руслан Марцінків знову "наїхав" на представників ЛГБТ в Україні.