Відомо, що з вересня поточного року українським породіллям перестануть видавати "пакунки малюка", замінивши їх грошовими компенсаціями. Про те, чи легко отримати виплати для новонароджених, розповідає "ТСН".

Читайте Знай в Google News!

Програму "Пакунок малюка" в Україні ввели ще в 2018 році, проте останнім часом із закупівлями виникли деякі складнощі, тому в Уряді придумали альтернативу. Замість пелюшок, дитячих речей та інших товарів, батьки новонародженого зможуть отримати грошову компенсацію в розмірі 5 тисяч гривень.

Щоб отримати грошову компенсацію, батьки для початку повинні звернутися в банк, де оформити спеціальну карту для виплат. Після цього вони повинні принести необхідні документи в управління соціального захисту, щоб оформити "пакунок малюка", і написати заяву.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Після цього, протягом приблизно 7 робочих днів, гроші повинні надійти на спецкарту. Їх можна витрачати протягом 1 року лише на дитячі товари в спеціальних магазинах. Здійснити покупки можна в трьох інтернет-магазинах, а також в декількох реальних, які розташовані в Києві, Вінниці та Бобринці Кіровоградської області.

З повним переліком можна ознайомитися на сайті Міністерства соціальної політики. Чиновники повідомили, що на даний момент до них надходить безліч заявок від магазинів, які хочуть отоварювати матусь і їхніх дітей. Незабаром список магазинів буде розширено.

У Міністерстві соцполітики обіцяють, що гроші на картках батьків будуть зовсім скоро.

"Плюс-мінус ще п'ять днів, щоб регіони звели інформацію, дали нам, Міністерству. І після цього ми 5-7 днів залишаємо для перерахунку казначейства", - повідомив заступник міністра соцполітики Борис Лебедцов.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що українців змусять масово міняти паспорти, часу залишилося в обріз.

Як повідомляв портал Знай.иа, у Мінсоцполітики вирішили долю " пакету малюка”.

Також Знай.иа писав, що у Мінсоцполітики пояснили, як особи з інвалідністю можуть отримати допомогу.