Україну більше не наздоженуть суворі снігові зими через глобальне потепління, яке вплине на клімат в нашій країні. Степова зона, характерна для Південної України, внаслідок переміщення кліматичних зон на північ, торкнеться Києва. Про що повідомила еколог Людмила Циганок для видання УНІАН.

Читайте Знай в Google News!

Крім підвищення середньорічної температури, будуть спостерігатися зміни природного біологічного різноманіття, за словами еколога. "Очікувати снігові та морозні зими в широті, де знаходиться українська столиця, вкрай оптимістично", — доповнила вона.

Вчені та експерти досі проводять дискусії щодо можливості гальмування зміни клімату, проте адаптуватися до цієї непростої ситуації слід вже зараз. Відсутність снігових ЗИМ в Україні негативно позначиться на аграріях, так як будуть посилені руйнівні явища вітрової ерозії в умовах грунтової та атмосферної посухи. Посилення відбувається на тлі інтенсивного підвищення температури повітря, слабкого зволоження грунту з осені, відсутності зімкнутого травостою і критичної вологозабезпеченості навесні.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Харкові зацвіли каштани, забувши про осінь. В Україні літо цього року видалося по-справжньому дивним і аномальним.

Як повідомляв "Знай.ua", Костянтин Грубич знайшов "ліки" від важкої хвороби: секрети угорського бограча, який зміцнює імунітет.

Знай.ua писав, в Україні кардинально зміниться Клімат, екологи б'ють на сполох - "Очікуємо посуху"