Російська соціальна мережа "Вконтакте", заблокована екс-президентом України Петром Порошенком, тепер знову доступна українському користувачеві. Соцмережі вдалося обійти блокування за допомогою власного мобільного додатку. Про це стало відомо із заяви представників самої соцмережі, передає Hromadske.ua.

Одна зі співробітниць "Громадського" розповіла, що отримала електронного листа від Вконтакте. У листі зазначено, що користувачі можуть заходити у Вконтакте без VPN.

"Ми додали проксі в сам додаток, щоб ви могли користуватися ним без обмежень. Оновіть додаток VK-спілкуйтеся вільно і без кордонів " - йдеться в листі.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадавши, російський соцмережі "ВКонтакте" і "Однокласники" заблокували в Україні три роки тому, і 15 травня заборона втрачає силу. Глава СБУ Іван Баканов запропонував продовжити блокування "Вконтакте" і "Однокласники" ще на 3 роки. За період дії санкцій українців у цих соцмережах стало в 3 рази менше.

Як повідомляв портал Знай.ua, засновник російської соцмережі "ВКонтакте" і популярного месенджера Telegram Павло Дуров оголосив про закриття блокчейн-проекту TON.

Також портал Знай.ua писав, як в Росії затримують за картинки Вконтакте.