Український фільм "Погані дороги" був визнаний кращим у категорії "Найбільш інноваційний фільм" на 77-му Венеціанському кінофестивалі. Картина складається з окремих п'яти новел, в яких описуються відносини між людьми, чиї долі були покалічені війною.

Читайте Знай в Google News!

Ідея для стрічки народилася завдяки однойменній театральній п'єсі, прем'єра якої з успіхом відбулася в жовтні 2017 року. Її написала Наталія Ворожбит на замовлення лондонського театру Royal Court. Вона і створила сценарій для фільму, проект якого виграв у 2019 році грант Українського культурного фонду.

Зйомки тривали протягом трьох місяців. За словами режисера, участь у Венеціанському кінофестивалі є величезним стимулом для того, щоб і надалі займатися кінематографом. "Це авторська рефлексія на десятки інтерв'ю і свідчень людей, зібраних мною в регіоні військового конфлікту. Я взяла цілком реальні ситуації, в яких людина в екстремальних умовах здатна проявити свої як кращі, так і гірші якості", — розповіла Наталія Ворожбит.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Найстаріший міжнародний кінофестиваль світу проходив з 2 по 12 вересня і проводився в оффлайн-режимі через пандемію коронавірусу. В останній день і відбулася церемонія нагородження переможців.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, 82-річний Ален Делон перед побаченням з Богом зізнався в немислимому: "Ненавиджу...."

Як повідомляв "Знай.ua", Меладзе постане перед судом за плагіат на безсмертного Цоя.

Знай.ua писав, Ірина Білик до 50-річного ювілею зважилася показати себе "без гриму"