Таку думку висловив народний депутат Дмитро Шпенов у своєму блозі "Кому вигідно, щоб справа" Роттердам+ " не закривалася?"на сайті "Кореспондент".

"За 3,5 роки слідства по «Роттердам+» НАБУ і САП не надали доказів несправедливості формули і не знайшли вигодоодержувача серед держчиновників від її впровадження, через що понесли серйозні репутаційні втрати»,-вважає депутат.

Він зазначив, що за підрахунками НКРЕКП, економія для промислових споживачів від формульного підходу до ціноутворення на вугілля склали до 40 млрд грн.

"За підрахунками НКРЕКП, економія для них (споживачів електроенергії-прим.) завдяки формулі склала до 40 млрд грн. А ось через скасування формули, тільки за друге півріччя 2019 - го споживачі зазнали збитків на 4,4 млрд грн», - підкреслив Дмитро Шпенов.

Нагадаємо, 28 серпня САП оголосила про закриття справи «Роттердам+» через відсутність достовірних і вичерпних доказів провини підозрюваних.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

11 серпня фінальна комплексна експертиза СБУ не підтвердила збитків від дії формули "Роттердам+". До цього також жодна державна експертиза, проведена як з ініціативи НАБУ, так і сторони захисту, не підтвердила нанесення збитків.

9 серпня сторона захисту офіційно отримала від САП копію постанови про закриття цієї справи.

Раніше повідомлялося, що термін досудового розслідування у справі "Роттердам »" закінчився 8 серпня. НАБУ і САП не змогли направити справу до суду і зупинили розслідування на невизначений термін.