Українцям назвали офіційний курс іноземних валют на понеділок, 14 вересня 2020 року. Курс долара в порівнянні з показниками в п'ятницю, трохи виріс у ціні і тепер становить 27,83 гривень. Про це повідомляє прес-служба офіційного регулятора.

Читайте Знай в Google News!

Курс валют Нацбанку на 14 вересня

Офіційні курси валют встановлені на такому рівні:

- 1 Долар США – 27,8346 гривня;

- 1 Євро – 32,9687 гривня;

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Таким чином, курс долара подорожчав на 6 копійок. При цьому євро збільшився в ціні на 10 копійок. Остаточний курс іноземних валют повідомлять в понеділок о 10 годині, після початку торгів на міжбанку.

Обмін валют, фото Страна
Обмін валют, фото Страна

Національний банк послабив офіційний курс гривні до долара на 0,5 копійки, встановивши його на 11 вересня на рівні 27,835 гривні.

Офіційний курс гривні до євро встановлений на рівні 32,97 грн (на 10 вересня - 32,77 гривні).

Слід зазначити, що починаючи з 28 серпня офіційний курс гривні знижується кожного робочого дня з рівня 27,38 гривні за долар.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, за оцінками провідних світових банків у 2021 році очікується падіння курсу долара на світових ринках. Основна причина полягає в поступовому ослабленні привабливості долара після тимчасового сплеску попиту під час початку пандемії коронавірусної інфекції.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні американська валюта в 2020 році, в середньому, буде тримати позначку в 28,85 гривень за одну американську купюру.

Також портал Знай.uа писав, що МВФ спрогнозував реальний ВВП України на 2023-2025 роки.