Державна прикордонна служба України посилює заходи з безпеки на кордоні з Білоруссю. Про це повідомляється на сайті самої Держприкордонслужби.

Згідно із заявою відомства, у служби є достатньо ресурсів, щоб забезпечити надійну охорону кордонів. Зокрема, посилення охорони даного напрямку державного кордону проводиться із залученням додаткових резервів, у тому числі, підрозділів "Дозору" та кінологічного навчального центру.

Кордони моніторять також з повітря, завдяки силам прикордонної авіації та безпілотників. На водних ділянках кордону чергують катери Safe Boat 27.

Метою посилення заходів безпеки названо попередження правопорушень та недопущення будь-яких провокацій, нестандартних ситуацій, у тому числі — незаконного переходу кордону групами осіб.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

В даний момент збирається і враховується вся інформація, яка може впливати на стан охорони державного кордону. Кількість прикордонних нарядів зросла.

Кордон безперервно патрулюють наряди зі службовими собаками, ведеться спостереження з технічних постів, застосовуються засоби спостереження, автомобільний і авіаційний транспорт.

Нагадаємо, що протяжність кордону між Україною та Білоруссю становить понад 1000 кілометрів. Кордон пролягає в п'яти областях.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, противницю Лукашенка з Білорусі Марію Колеснікову затримали на кордоні з Україною: з'явилися кадри втечі опозиціонерки.

Як повідомляв портал "Знай.uа", українці отримають пенсії за героїчно загиблих в АТО родичів, у ПФУ розповіли про нарахування

Також "Знай.uа" писав, що донорів крові жорстко каратимуть за обман: чим обернеться подання неправдивої інформації про здоров'я