Платформа-частина масштабного освітнього проекту ДТЕК "Енергоефективні школи", який діє вже 8 років і об'єднав понад півмільйона людей.

Проект починався як факультативні курси з енергоефективності та раціонального споживання для школярів. Однак тема енергоефективності набуває все більше актуальності в суспільстві, і тепер ДТЕК надає відкритий доступ до курсів всім, незалежно від віку. Навчальні курси схвалені Міністерством освіти і науки України і відповідають вимогам нової української школи: тільки корисні знання, які стануть в нагоді в повсякденному житті.

"Завдяки проекту" Енергоефективні школи " кількість свідомих споживачів енергетичних ресурсів збільшується з кожним роком, і сьогодні це вже сотні тисяч дітей і дорослих. Проект "Енергоефективні школи» поширюється на країни Східної Європи і набуває статусу міжнародного, що є показником його ефективності та необхідності для молоді", - прокоментувала Тетяна Оверіна, директор з регіональної політики ДТЕК Енерго.

Програма курсів розроблена за підтримки ДТЕК Інститутом місцевого розвитку.

"Зараз всі опинилися в особливих умовах, оскільки змушені мінімізувати контакти. Але для нас це не виклик, адже основа проекту - онлайн-платформа, яка дозволяє вчитися Дистанційно. Навпаки, ми розширюємо коло учасників, залучаючи цього року учнів початкової школи до вивчення нового інтерактивного онлайн-курсу»мій енергоефективний дім". Уявіть собі, навчальні матеріали у вигляді коміксів, а щоб стати кращим - потрібно виграти в онлайн-іграх. Також ми підготували конкурси для ЕКО-волонтерів, дистанційні квести та безліч інших змагань з призами для всіх учасників», - зазначив Руслан Тормосов, виконавчий директор інституту місцевого розвитку.

Популярні новини зараз
Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Цього року розпочинається освітній експеримент, який триватиме три роки. За цей час вчителі 23 шкіл Дніпропетровської області інтегрують матеріали курсів «мій енергоефективний дім» (для 4-го класу) та «Абетка з основ житлово-комунального управління» (для 9-11 класів) до програм інших шкільних предметів. Від успішності викладання залежить впровадження Міністерством освіти і науки цих курсів в обов'язкову шкільну програму.

ДТЕК системно розвиває цей проект, оскільки це сприяє досягненню цілей сталого розвитку ООН і відповідає принципам ESG, якими керується компанія, реалізуючи власну стратегію розвитку.