Платформа-частина масштабного освітнього проекту ДТЕК "Енергоефективні школи", який діє вже 8 років і об'єднав понад півмільйона людей.

Проект починався як факультативні курси з енергоефективності та раціонального споживання для школярів. Однак тема енергоефективності набуває все більше актуальності в суспільстві, і тепер ДТЕК надає відкритий доступ до курсів всім, незалежно від віку. Навчальні курси схвалені Міністерством освіти і науки України і відповідають вимогам нової української школи: тільки корисні знання, які стануть в нагоді в повсякденному житті.

"Завдяки проекту" Енергоефективні школи " кількість свідомих споживачів енергетичних ресурсів збільшується з кожним роком, і сьогодні це вже сотні тисяч дітей і дорослих. Проект "Енергоефективні школи» поширюється на країни Східної Європи і набуває статусу міжнародного, що є показником його ефективності та необхідності для молоді", - прокоментувала Тетяна Оверіна, директор з регіональної політики ДТЕК Енерго.

Програма курсів розроблена за підтримки ДТЕК Інститутом місцевого розвитку.

"Зараз всі опинилися в особливих умовах, оскільки змушені мінімізувати контакти. Але для нас це не виклик, адже основа проекту - онлайн-платформа, яка дозволяє вчитися Дистанційно. Навпаки, ми розширюємо коло учасників, залучаючи цього року учнів початкової школи до вивчення нового інтерактивного онлайн-курсу»мій енергоефективний дім". Уявіть собі, навчальні матеріали у вигляді коміксів, а щоб стати кращим - потрібно виграти в онлайн-іграх. Також ми підготували конкурси для ЕКО-волонтерів, дистанційні квести та безліч інших змагань з призами для всіх учасників», - зазначив Руслан Тормосов, виконавчий директор інституту місцевого розвитку.

Популярні новини зараз
"Не будь слабаком...": батько найняв повію для 13-річного сина, хлопчик знайшов вихід Пенсіонерам готують підвищення пенсій: більше нагадує подачку, ніж допомогу Від податкової не втечеш: безкоштовне поповнення карток заборонять Повістки поштовим листом: ТЦК поставило новий ультиматум
Показати ще

Цього року розпочинається освітній експеримент, який триватиме три роки. За цей час вчителі 23 шкіл Дніпропетровської області інтегрують матеріали курсів «мій енергоефективний дім» (для 4-го класу) та «Абетка з основ житлово-комунального управління» (для 9-11 класів) до програм інших шкільних предметів. Від успішності викладання залежить впровадження Міністерством освіти і науки цих курсів в обов'язкову шкільну програму.

ДТЕК системно розвиває цей проект, оскільки це сприяє досягненню цілей сталого розвитку ООН і відповідає принципам ESG, якими керується компанія, реалізуючи власну стратегію розвитку.