Рівно 20 років з дня зникнення українського журналіста Георгія Гонгадзе виповнюється в середу, 16 вересня. Востаннє його бачили 16 вересня 2000 року на бульварі Лесі Українки в Києві, коли він сідав в машину. Увечері наступного дня ЗМІ опублікували інформацію про його зникнення.

Читайте Знай в Google News!

Невеликий фільм, з архівними кадрами від "Радіо Свобода" опублікували "Схеми: корупція в деталях - RFERL" в мережі Facebook.

"Сьогодні - 20 років з дня зникнення журналіста Георгія Гонгадзе. Розповідаємо про історію життя Георгія, описану його близькими, друзями і колегами: про успіхи і невдачі, його непростий характер і сміливість. Частина відео - ексклюзивні кадри Myroslava Gongadze з власного архіву, вперше були оцифровані цьогоріч.", - повідомляють "Схеми: корупція в деталях - RFERL".

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Варто також нагадати той факт, що 2 листопада 2000 року в Таращанському лісі, в 70 км від Києва, було знайдено тіло, в якому друзі і родичі впізнали тіло журналіста. Більшість проведених згодом експертиз підтвердили, що знайдений труп - це тіло Гонгадзе. Однак лише в лютому 2001 року Генеральна прокуратура визнала факт смерті журналіста і порушила справу за статтею "Умисне вбивство", а у вересні 2002 року визнала, що знайдене в Таращанському лісі тіло належить Гонгадзе.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, у Києві увічнять пам'ять жорстоко вбитого журналіста: "боровся за правду заради кожного з нас".

Як повідомляв Знай.uа, у Львові вшанували пам'ять матері вбитого журналіста Георгія Гонгадзе - "це була велика жінка".

Знай.uа писав, у Таїланді таємниче загинула журналістка з Тернополя - понівечене тіло знайшли в джунглях, красуню ледь впізнали.