З'явилася інформація, що на кордоні Білорусі та України утворилося скупчення кількох тисяч хасидів-паломників, які прямують до Умані для святкування єврейського Нового року. У Чернігівській області у вівторок, 15 вересня, на прикордонному пункті перебувало близько 700 осіб, але під вечір прикордонна служба заявила, що до КПП на Волині прибули ще люди.

Читайте Знай в Google News!

Повідомляється, що дехто намагається перейти кордон в обхід прикордонних пунктів. За деякими даними, одну людину затримано. На кордон стягуються додаткові сили для забезпечення порядку. Прикордонникам допомагають Нацгвардія і поліція. Також залучено військову авіацію, за обстановкою вздовж кордону спостерігають безпілотники.

Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ, а також в мережі YouTube з'явилося відео, на якому можна почути коментарі українця.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

На опублікованому відео можна помітити, що влаштували хасиди на кордоні - нестримні танці, несанкціоновані місця для туалету і все це у великій кількості сміття.

Хасиди традиційно приїжджають святкувати єврейський Новий рік - Рош ха-Шана - до могили Раббі Нахмана в українській Умані, але цього року на їхньому шляху встав коронавірус.

Хасиди на кордоні, скріншот: YouTube
Хасиди на кордоні, скріншот: YouTube

Зазначимо той факт, що 29 серпня Україна ввела заборону на в'їзд до країни іноземних громадян, щоб обмежити поширення коронавірусної інфекції. Чиновники уряду уточнювали неофіційно, що справжньою причиною заборони було прагнення не допустити масового приїзду хасидів у розпал пандемії.

Українська влада заявляла при цьому, що громадяни Білорусі, які піддаються тиску або переслідуванням, можуть отримати захист в Україні. У зв'язку зі сформованою ситуацією Держприкордонслужба України обмежила роботу пункту пропуску "Нові Яриловичі".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, більше тисячі хасидів намагаються прорватися в Україну через Білорусь-Нацгвардія і прикордонники напоготові.

Як повідомляв Знай.uа, на Закарпатті підліток влаштував криваву різанину в магазині-медики не врятували молодого чоловіка.

Знай.uа писав, дружина і найкращий друг насадили запорожанина на шампур - відпочинок перетворився на фільм жахів.