Фігурант справи про вбивство Катерини Гандзюк Павловський у суді попросив затвердити його угоду про визнання вини.

Ймовірний організатор замаху на херсонську активістку Катерину Гандзюк Ігор Павловський попросив суд затвердити його заяву про визнання провини. Це сталося на засіданні Приморського районного суду Одеси 16 вересня під час онлайн-засідання. Павловський брав участь у засіданні за допомогою відеозв'язку з київського СІЗО.

Нагадаємо, Ігоря Павловського звинувачують у приховуванні злочину. Якщо його угоду з судом затвердять, підозрюваний отримає більш м'яке покарання.

"Я прошу суд затвердити угоду про визнання моєї провини. Обставини підписання угоди не суперечать моїм інтересам. Угоду я підписав добровільно, готовий виконувати всі умови й давати свідчення", – сказав він.

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще
Спільнота "Хто замовив Катю Гандзюк?" зазначила у Facebook, що раніше Павловський подав заяву про відкликання угоди, у якій стверджував, що підписав угоду під тиском і не визнає її.

Так, у травні 2020 року адвокати Павловського заявили, що угоду він підписав під тиском, тому відмовляється від неї. Через це на сьогоднішньому засіданні суддя уточнив у Павловського, яку саме заяву він хоче, щоб суд розглянув. У відповідь Павловський попросив суд затвердити саме угоду про визнання вини.

Суд також оголосив клопотання про участь потерпілих у процесі – батьків Катерини Гандзюк та її чоловіка.

Адвокати Павловського виступили проти визнання родичів активістки потерпілими у справі, тому що вони не мали такого статусу під час досудового слідства. За словами адвоката Володимира Сергета, якщо суд залучить рідних Гандзюк як потерпілих, то угоду про визнання вини, яка була укладена під час досудового слідства, потрібно буде затверджувати знову.
Крім того, адвокати голови Херсонської обларади Владислава Мангера, якого звинувачують у замовленні вбивства Гандзюк, заявили, що також подали клопотання про залучення Мангери як потерпілого у цьому провадженні. Однак суддя розглядати це клопотання не став.

Суд оголосив перерву до 25 вересня. Наступне засідання призначили на 9.30.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше