В Україні може значно зрости вартість ювелірних виробів, ледь не у рази — причиною цього можуть стати законодавчі нововведення, які пропонуються до розгляду у Верховній Раді. Серед іншого, не виключено, що спрощене оподаткування більше не буде доступним підприємцям, які мають справу з дорогоцінними металами і виробами з них.

Читайте Знай в Google News!

Про це йде мова у законопроекті №4091 від 14.09.2020 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо врегулювання діяльності суб’єктів господарювання, які здійснюють операції з ювелірними виробами", а також повідомленні юридичної Facebook-спільноти Urister.

Зокрема, у законопроекті йде мова про намір скасувати запроваджений у 2015 році збір на обов’язкове державне пенсійне страхування за ставкою 10% вартості основного дорогоцінного металу у сплаві за цінами НБУ, який сплачується до моменту розміщення ювелірної продукції на ринку й одержання доходу. Натомість змін зазнає оподаткування осіб, котрі продаватимуть прикраси.

Золоті прикраси
Золоті прикраси // navseruki.guru

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Зокрема, на першому етапі пропонують заборонити застосовувати спрощену систему оподаткування виробникам ювелірних і побутових виробів з дорогоцінних металів та каміння. А вже з 1 січня 2022 року можуть скасувати можливість ведення господарської діяльності на спрощеній системі оподаткування для суб’єктів, які здійснюють постачання, продаж ювелірних і побутових виробів.

Якщо документ буде підтримано в профільному комітеті, то парламентарям доведеться вирішувати питання справедливості податкового навантаження.

Експерти вже висловили побоювання, що ухвалення такого закону зробить більш вартісним які виробництво, так і продаж ювелірної продукції, що особливого удару завдасть невеликим підприємствам.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що українці восени зіткнуться з перерахунком пенсій, подорожчанням долара і оренди

Як повідомляв портал "Знай.uа", дніпрянці впарили огидну "вкусняшку" з жуком

Також Знай.ua писав, Дати золоту друге життя — як очистити прикраси в домашніх умовах