Післяпологова депресія — це серйозний стан, який не можна ігнорувати. Післяпологова депресія навіть може лишити дитину сиротою, але, на жаль, її схильні висміювати та ігнорувати.

Читайте Знай в Google News!

Саме тому цій проблемі присвятила публікацію відома мадійна лікарка Ольга Білокінь на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram.

""Ольго Олександрівно, я лежу в своїй кімнаті, дивлюся у вікно і не можу позбутися нав'язливої ​​думки відкрити його і стрибнути"".

Я як зараз пам'ятаю ці слова однієї своєї пацієнтки і страх за її життя.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

У неї трапилася післяпологова депресія.

Несподівано, негадано, після прекрасної вагітності і нормальних пологів.

Трохи більше ніж через місяць її «накрило».

На щастя, у неї була підтримка і розуміння з боку близьких і вона вчасно звернулася до лікаря психотерапевта. Було тривале лікування, прийом препаратів, психотерапія.

Благо, що це вже позаду і зараз все налагодилося. Людина живе звичайним життям і суїцидальні думки її більше не відвідують. На жаль, не завжди такі історії мають щасливий кінець", — ділиться історією з власної практики медична спеціалістка.

"Депресія існує.

Це не поганий характер, не «погане» настрій, вона не трапляється тому, що жінка «з жиру біситься» і не знає, чим себе зайняти, хоче привернути до себе увагу, вона невдаха, недотепа, ледащо.

Це хвороба.

Така ж, як і всі інші.

Як інфаркт, інсульт, рак, ендометріоз та ін", — наголосила Білоконь, також нагадавши про випадки таких знаменитостей як актор Р. Вільямс і письменник Д.Ф. Воллес, а також багатьох інших.

Окремо лікарка засудила практику суспільного осуду і стигматизації: "І в той час, поки неосвічені люди продовжують розповідати нам про те, що «раніше в поле народжували і працювали», «колись було страждати такий фігньою», а зараз всі такі пестуни стали, «вигадали собі проблему / виправдання», «егоїстичні люди , яким нема чого робити »- деякі діти залишаються без матерів, тому що жінок позбавляють можливості вибратися з того пекла, в якому вони знаходяться. До слова, це було і раніше. І якщо особисто ви про це нічого не чули або вам ніхто не розповідав - це зовсім нічого не означає. Мені соромно за невігластво тих людей, які не розуміють серйозності цієї проблеми або ще гірше того - заперечують її існування".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що на Тернопільщині жінки народжують дітей і хворіють коронавірусом.

Також Знай.uа писав, що головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко зробив зізнання щодо карантину.