У чотирьох хасидів, які знаходяться на кордоні в Нових Яриловичах виявили коронавірус. Проте від госпіталізації паломники відмовилися і вирішили залишитися на україно-білоруському кордоні.

Читайте Знай в Google News!

Голова Чернігівської обласної організації Товариства Червоного Хреста Оксана Мудра у коментарі для "Суспільне" розповіла, що у чотирьох хасидів медики підтвердили COVID-19. Їм запропонували госпіталізацію у білоруську лікарню, але ті не захотіли. В результаті люди залишилися на кордоні між Україною і Білоруссю.

Хасиди на кордоні, скріншот: YouTube
Хасиди на кордоні, скріншот: YouTube

Представники Національного комітету Червоного Хреста разом із загоном швидкого реагування вирішили надати допомогу хасидам на кордоні. Вони передали 60 пакетів засобів особистої гігієни, 60 теплих ковдр і 60 літрів води.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Від єврейської громади Умані хасидам доставили 4000 пакетів спеціальної їжі. Як зазначає Оксана Мудра, паломники почувають себе задовільно, допомозі вони зраділи. Хасиди перебувають у прекрасному настрої, співають і танцюють.

Зараз на кордоні України та Білорусі знаходиться близько півтори тисячі хасидів, які прибули на святкування Рош-га-Шана. Однак українська сторона тимчасово обмежила рух транспорту і громадян у пункті "Нові Яриловичі".

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні МВС ввело водійські права і техпаспорт нового зразка: як довго будуть дійсними старі документи

Як повідомляв портал "Знай.ua", Зеленський згадав старі лозуги про "посадки навесні", українці скептично усміхнулися: "Текст із "Розсміши коміка"? Вова, навіщо..."

Також "Знай.ua" писав, що шахраї спустошують рахунки українців за допомогою мобільних додатків: як повернути гроші