Картопля, яку так люблять українці, може бути дуже небезпечна для здоров'я. Існує ряд ознак, за якими можна визначити небезпеку овоча.

Читайте Знай в Google News!

Запах. Не варто купувати картоплю з неприємним запахом. Якщо він видає солодкуватий і затхлий запах-вживати його не рекомендується.

Зберігання. Найкраще для зберігання овоча вибирати великий ящик або льох. Не можна довго тримати картоплю в холодильнику, тому що холод перетворить крохмаль з овоча в цукор, а під час приготування така картопля виробляє акриламід – речовина, що збільшує ризик розвитку онкології.

Колір шкірки. Небезпечними можуть виявитися плоди із зеленою шкіркою. Це пов'язано з тим, що такі бульби містять соланін – токсичну речовину, яка збільшує харчове отруєння в разі передозування.

Популярні новини зараз

Українці потролили Фреймут за "дуель" з Катериною Кухар на "Танці з зірками": "Лебідь і Буратіно"

Популярний у жінок український блогер-мільйонник помер від ковіда, залишивши трьох дітей

Андрій Данилко зустрічається з власною "мамою", фанати в ауті: "Ходок по бабусям"

Вибори мера Києва: з'явилися дані свіжого соцопитування. Кого кияни хочуть бачити главою столиці

Показати ще

Пророслий плід. Картопля вживати не рекомендується, якщо на поверхні коренеплоду помітно багато паростків, до виникнення яких призводить тривале зберігання картоплі. Найбільшу небезпеку становить весняна проросла картопля - за статистикою, вона містить в три рази більше соланіну, ніж Осіння.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше 

Нагадавши, екс-вокаліст "Тартак" Положинський написав Шмигалю листа через скверу в Києві.

Як повідомляв Знай. ua, Сашко Положинський побоявся йти в мери.

Також Знай. ua писав, що Положинський з групи " Тартак "відмовився від ордена" За заслуги " І звернувся до Зеленського.