Картопля, яку так люблять українці, може бути дуже небезпечна для здоров'я. Існує ряд ознак, за якими можна визначити небезпеку овоча.

Читайте Знай в Google News!

Запах. Не варто купувати картоплю з неприємним запахом. Якщо він видає солодкуватий і затхлий запах-вживати його не рекомендується.

Зберігання. Найкраще для зберігання овоча вибирати великий ящик або льох. Не можна довго тримати картоплю в холодильнику, тому що холод перетворить крохмаль з овоча в цукор, а під час приготування така картопля виробляє акриламід – речовина, що збільшує ризик розвитку онкології.

Колір шкірки. Небезпечними можуть виявитися плоди із зеленою шкіркою. Це пов'язано з тим, що такі бульби містять соланін – токсичну речовину, яка збільшує харчове отруєння в разі передозування.

Популярні новини зараз
Банки будуть вибухати, а кришки - злітатимуть: в Україну завезли спецію, яку небезпечно додавати в консервацію Пенсіонери можуть отримати тисячу гривень на ліки: кому та на яких умовах виплатять допомогу Українцям встановили обмеження: не вдасться перевезти через кордон Сивина - не перешкода: почалася активна мобілізація українців похилого віку, де знадобляться дідусі 60+
Показати ще

Пророслий плід. Картопля вживати не рекомендується, якщо на поверхні коренеплоду помітно багато паростків, до виникнення яких призводить тривале зберігання картоплі. Найбільшу небезпеку становить весняна проросла картопля - за статистикою, вона містить в три рази більше соланіну, ніж Осіння.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, екс-вокаліст "Тартак" Положинський написав Шмигалю листа через скверу в Києві.

Як повідомляв Знай. ua, Сашко Положинський побоявся йти в мери.

Також Знай. ua писав, що Положинський з групи " Тартак "відмовився від ордена" За заслуги " І звернувся до Зеленського.