Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов під час брифінгу 18 вересня заявив про внесені зміни у стандарт надання медичної допомоги при COVID-19. 14-денна ізоляція та відсутність симптомів тепер дозволяють людям не робити додатковий ПЛР-тест.

Читайте Знай в Google News!

Таке рішення також стосується учнів освітніх установ, які були відправлені на самоізоляцію в результаті інфікування одного з однокласників. Таке рішення дозволить розвантажити державні лабораторії, за словами глави МОЗ.

Крім цього, пацієнти, які потребують планової госпіталізації більше не потребують обов'язкового тестування. "За винятком, якщо у них є ознаки гострого респіраторного захворювання", — зазначають у Міністерстві охорони здоров'я України.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

При цьому раніше Максим Степанов заявляв про те, що лабораторіям МОЗ вистачає ПЛР-систем і реагентів для них.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Почаївська лавра на Тернопільщині влипла в скандал з російським світом, замішаний Путін. Вони нещодавно відкрили недільну школу для дітей. Навчання проводиться російською мовою і за російськими книгами.

Як повідомляв "Знай.ua", симптоми covid-19 оновили: як по температурі і кашлю зрозуміти, чим ви захворіли.

Знай.ua писав, Харківська інфекціонка "розширилася" заради хворих коронавірусом. Про це на брифінгу 18 вересня повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Тарас Пастух