Екологи і юристи стали на захист диких тварин, яких вбивають домашні коти. Відтепер власники пухнастих мисливців каратимуть за не втихомирені інстинкти.

У Нідерландах вирішили судити господарів, чиї кішки полюють і тим самим "шкодять біорізноманіттю".

У Нідерландах вирішили судити господарів, чиї кішки полюють і тим самим "шкодять біорізноманіттю". У ролі обвинувачів на процесі виступлять природоохоронні НКО, повідомляє "Європульс".

Відзначається, що до відповідальності притягнуть не всіх господарів, а лише тих, вина вихованців яких буде встановлена. За директивами Євросоюзу, котів можуть звинуватити в руйнуванні місцевих екосистем. Власників таких тварин попросять втихомирювати мисливські інстинкти вихованців - наприклад, не випускати кішок з квартир.

За оцінками фахівців, жертвами котів в країні щорічно стають близько 140 мільйонів диких тварин. При цьому половину з них вбивають домашні тварини, у яких є дах і їжа. Вони становлять загрозу для 370 видів, що населяють природу Нідерландів - від птахів до риб і кажанів.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще