Про це повідомляє Політрада з посиланням на телеграм-канал Всі ходи записані.

Компанію-власника будівлі ТРЦ Ocean Plaza викрили у відмиванні грошей і ухиленні від сплати податків, повідомили джерела каналу в НАБУ.

Торговий центр належить підконтрольній російським олігархам Аркадію і Борису Ротенбергам компанії ІС "Либідь", і саме вона фігурує в кількох справах про відмивання грошей і ухилення від сплати податків. Керівництву компанії інкримінують махінації на суму понад 40 млн.грн., які виводили через підставні компанії.

За інформацією джерел, представник власника будівлі Олександр Фащевський, директор компанії "Київ Молл Менеджмент", керуючої ТЦ Ocean Plaza перебував у змові з податківцями, які" кришували " схему з виведення коштів.

«На поточний момент за фактом скоєного злочину ведеться розслідування. За нашими відомостями, дії співробітників податкових органів вивчаються слідчими НАБУ на предмет складу злочину", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадаємо, раніше в ЗМІ повідомлялося, що ТРЦ Ocean Plaza змінила власників. За даними "Інтерфакс-Україна«, ІС» Либідь" в грудні 2019 року змінила бенефіціарів, так дочка російського бізнесмена Аркадія Ротенберга Лілія, а також громадяни Швейцарії Андреа і Сюзанна Валлабх вийшли зі складу бенефіціарів. Їх частку могла придбати група UFuture Василя Хмельницького. Однак і в компанії Хмельницького, і в самому ТРЦ цю інформацію залишили без коментарів, не підтвердивши і не спростувавши угоду.