Катерина Сояк, яка виступає завідуючою відділом оцінки ризиків інфекційного контролю клініки "Охматдит" заявила про те, що прийняте владою рішення про поділ України на епідеміологічні зони є правильним рішенням, проте зниження рівня захворюваності COVID-19 можливе лише при посиленому контролі над дотриманням діючих карантинних заходів. Про це вона повiдомила в інтерв'ю "Главком".

Читайте Знай в Google News!

Вона вважає, що введення жорсткого карантину по всій країні, не було б вірним рішенням у нинішній ситуації. Вся проблема, за її словами, полягає в тому, яким чином населення дотримується протиепідеміологічних обмежень. Катерина розповіла про можливість безпроблемного пересування між областями, навіть з червоної в зелену. Через це сенс зонування втрачається.

Зояк поділилася думкою про те, що зниження рівня захворюваності коронавірусної інфекції можна досягти лише після посилення контролю над профілактичними обмеженнями. COVID-19 ще довго буде циркулювати по країні, тому слід оптимізувати систему епідеміологічного спостереження.

Популярні новини зараз
Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Кого не мобілізують до армії: перелік професій Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Єрмак вимагає зменшити фінансування офісу Президента: "Всіх звільняти"

Як повідомляв "Знай.ua", творець отруйного "Новачка" розсипався в вибаченнях перед Навальним: "Але в кінцевому рахунку він..."

Знай.ua писав, Ковід в Україні втрачає сили, є добрі новини - МОЗ оновило статистику на 20 вересня.