Кілька найбагатших країн світу скупили більше половини всіх вакцин від коронавірусу, які почнуть масово виробляти вже найближчим часом. Про це заявили співробітники організації Oxfarm.

Читайте Знай в Google News!

Фахівці стверджують, що проаналізували всі контракти, які з виробниками підписали уряди окремих країн.

У підсумку виявилося, що 51 відсоток вакцин, які будуть вироблені найближчим часом, отримають найбагатші країни, де проживає всього 13% населення Землі. Не важко порахувати, що інші 80% населення отримають решту 49% виробленого препарату.

"навіть у тому вкрай малоймовірному випадку, якщо всі п'ять вакцин виявляться успішними, майже дві третини (61 відсоток) населення світу не матимуть вакцини як мінімум до 2022 року", - заявили аналітики.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Експерти вказують, що не всі препарати можуть виявитися ефективним і це означає, що людей, які будуть без успішної вакцини, стане тільки більше.

Зараз у світі число інфікованих коронавірусом перевищило 30 мільйонів чоловік. Найскладніша ситуація - в США, Індії та Бразилії.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, киян попередили про нові правила роботи "швидкої".

Як повідомляв Знай. ua, Зеленський пообіцяв українцям вакцину від коронавірусу.

Також Знай. ua писав, що вакцина проти грипу та Covid - 19, Супрун розповіла про призначення та дію ліків.