У Чорнобильській зоні вдалося зняти на фото хижака, який дуже рідко підпускає до себе близько. Камера відобразила вовка біля озера глибоке, біля дамби. Це сталося 15 вересня, коли вчені їхали на вивчення водойми. Знімок опублікували на сторінці Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника в Facebook.

Читайте Знай в Google News!

Як повідомили в прес-службі Чорнобильського радіо-екологічного біосферного заповідника, тварина своїми жовтими очима декілька секунд дивилась у сторону людей.

"Вранці 15 вересня, коли вчені їхали на чергове дослідження озера глибоке, на дамбі їм зустрівся вовк. Він звернув на людей увагу, але не збирався підпускати до себе близько. Звір дивився своїми виразними жовтими очима, і коли помітив, що фотограф намагається підійти ближче, швидко втік", - сказано в повідомленні на сторінці.

Чорнобиль, фото скріншот з facebook
Чорнобиль, фото скріншот з facebook

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

У себе на сторінці в Facebook фотограф зазначив, що в Чорнобилі йому вдалося також побачити лосів і оленів.

"За 6 днів роботи в зоні було 3 зустрічі з одиночними вовками. Часто зустрічалися олені і лосі", - написав Сергій Домашевський.

Чорнобиль, фото з facebook
Чорнобиль, фото з facebook

Заповідник займає майже 227 тис.гектарів, що становить 2/3 території Чорнобильської зони відчуження. Подібні заповідники існують у світі - на Уралі і в Білорусі, а ось для України він є унікальним і, до того ж, найбільшим в країні. Його територія володіє величезною різноманітністю: 23 наземних і 7 водних фітосистем, 5 різних видів ландшафтів, 303 види хребетних, 1256 видів вищих рослин, 120 видів лишайників і 200 видів мохів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Чорнобилі біля оленів почався шлюбний сезон - любов процвітає навіть у зоні відчуження.

Також портал "Знай.ua" писав, що ліквідатор ЧАЕС заробила рак на реакторі і вже готувалася до смерті - "Бог, якщо ти є, зціли мене"

Також портал "Знай.ua" писав, що у Чорнобилі оселилася "птах-привид": пернатого майстра маскування нереально обчислити