Служба безпеки України зуміла викрити окремих керівників АТ "Укрзалізниця", які займалися організацією корупційної схеми під час контейнерних перевезень.

Читайте Знай в Google News!

Оперативниками спецслужби було встановлено, що чиновники штучно створили для однієї з філій АТ "Укрзалізниця" завідомо невигідні умови для курсування регулярних контейнерних поїздів. Це спонукало до необхідності залучити приватні комерційні структури для пошуку клієнтів.

Згодом ці послуги надавала комерційна структура, яка була підконтрольна організаторам. Вона фактично і монополізувала цей сегмент ринку. Співробітники Служби безпеки України задокументували виведення в тінь більше чотирьох мільйонів гривень через рахунки фірм з ознаками фіктивності. Це сталося в рамках розпочатого кримінального провадження.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Кошти були привласнені організаторами та учасниками протиправної схеми. Представники правоохоронних органів виявили оригінали печаток компанії з ознаками фіктивності, чорнову бухгалтерію, фінансово-господарську документацію та матеріали листування фігурантів під час обшуків службових приміщень "Укрзалізниці" і в офісі комерційної структури в Києві та Одесі. При цьому частина "виручки" була захована в холодильник разом з доказами корупційної схеми.

Судом було накладено арешт на вилучені кошти у розмірі понад 1,2 мільйона гривень. Досудове розслідування триває у кримінальному провадженні за частиною 3 статті 212 Кримінального кодексу України. Операція проводилася під процесуальним керівництвом офісу Генерального прокурора спільно зі слідчими Офісу великих платників податків Державної фіксальної служби.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, сімейний бізнес Тарасюка брав участь у торгівлі струмом під час його роботи головою НКРЕКП - Наливайченком.

Як повідомляв "Знай.ua", серед подружок Верещук знайшли кремлівську пропагандистку: писала про бойовиків на Донбасі.

Знай.ua писав, Антимонопольний комітет змусив Метінвест взяти занадто жорсткі зобов'язання за концентрацією ШУ "Покровське", - експерт.