Прес-служба "Київводоканалу" повiдомили про те, що побутова хімія, а точніше фосфати і фосфонати, що містяться в ній, стають причиною забруднення водойм. В результаті цього Дніпро та інші водойми починають "цвісти" внаслідок великої кількості синьо-зелених водоростей.

Читайте Знай в Google News!

Це ж відбувається і через миючих засобів, які зі стоками потрапляють у воду. Відмираючи, відбувається зниження вмісту кислорота в воді. Це стає причиною масової загибелі риби і катастрофічного зниження придатності води в річках для питних потреб. До того ж, через це істотно страждає флора і фауна наших водойм.

У повідомленні "Київводоканалу" йдеться про те, щоб кияни не шкодили ні собі, ні природі. Тому закликають вибирати миючі засоби без цих сполук у складі. І це незважаючи на те, що річкова вода з їх боку очищається до стану питної при будь-яких умовах. Однак через подібні забруднень потрібно більше реагентів і електроенергії, слідчо додаткові витрати.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, винахідлива Українка побудувала будинок з улюблених "ласощів" алкоголіків-тепло і надійно.

Як повідомляв "Знай.ua", на Хмельниччині легковик влетів у фуру, крики і кров на дорозі.

Знай.ua писав, з карти Чернівців зникнуть популярні вулиці, не заблукайте. Чернівецька міська рада пропонує мешканцям міста долучитися до громадського обговорення з приводу перейменування вулиць міста.