Захворюваність коронавірусом в Україні нарощує оберти. Судячи з усього, інфекція нікуди і не думає йти. У цей час український уряд встановлює нові обмеження для "червоних зон" і оновлює "карантинний список" регіонів. Українці тим часом бідкаються, коли ж звичайне життя повернеться в колишнє русло і з острахом думають, хоч би не ввели знову в країні тотальний карантин, як це було навесні, пише РБК.

Читайте Знай в Google News!

Експерт "Українського Центру суспільного розвитку" і кандидат філософських наук Юрій Подорожній вважає, що поки говорити про жорстокого локдауна занадто рано.

"Насправді основне питання, чи піде на такі маніпуляції влада чи ні. Тому говорити про повний локдаун не варто. За будь-яких обставин, якщо це буде вигідно владі, зупиняти країну ніхто не стане. Звичайно, необхідно враховувати, що є домовленості в межах мінського формату і, чи готова влада шукати можливості протягнути рішення провести одночасні вибори по всій країні. А так як це зробити, як у жовтні вже неможливо, то пандемія могла б стати приводом для перенесення виборів, наприклад, на весну", - повідомив Подорожній.

карантин в Україні, фото: Уніан
карантин в Україні, фото: Уніан

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

За словами експера, не слід забувати і про медичний фактор. Якщо ситуація з COVID-19 буде катастрофічною, Про карантин всім доведеться згадати.

"Однак є фактор і медичний. Ніхто сьогодні в країні не здатний спрогнозувати поведінку вірусу, він мутує в країнах, які увійшли в другу хвилю і, наприклад, Україна, яка все ще ковзає в першій хвилі захворюваності", - підкреслив Подорожній.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Як повідомляв портал Знай.ua, в Україні за добу 2 884 нових хворих на коронавірус, 59 померло.

Також Знай.ua писав, що в Україні вперше провели важку операцію: 30 лікарів, 23 донори і 4,5-кілограмова пухлина.